timovaittinen Politiikkaan ja mediaan tarvittaisiin kipeästi maltillista realismia.

Kaapuun pukeutuminen on pukeutumista suomalaisen yhteiskunnan ulkopuolelle

  • Kasvot peittävien huntujen käytön kieltoon yleisellä paikalla voisi Suomessa siirtyä hyvin myös asteittain.
    Kasvot peittävien huntujen käytön kieltoon yleisellä paikalla voisi Suomessa siirtyä hyvin myös asteittain.

Raflaavan otsikon perustelen sillä, että burkhan käyttö ja Suomen kielen osaaminen korreloivat selkeästi keskenään. Sen osoittaminen yksinkertaisen gallupin eli haastattelukierroksen avulla missä tahansa pääkaupunkiseudun kauppakeskuksessa tms. kävisi varsin helposti.       

Me jokainen hyvin tiedämme, että kotoutumisen vieraaseen maahan ja yhteiskuntaan ensimmäinen edellytys on Suomen kielen taito! Kaapu viestii ts. korreloi haluttomuudesta opetella vallitsevan yhteiskunnan kieli, lisäksi se on suora este työllistyä rajoittaen toimimisen useimmissa eri ammateissa. Mikä on iso ongelma!

Kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps) osuikin lähes naulan kantaan todetessaan eilen eduskunnassa huntukieltoa koskevan lakialoittekeskustelun yhteydessä, että kaapu on muuri ihmisten välillä.

- Se viestii halusta olla erillään muista, halusta kapseloitua omaan erillisyyteen. Naisten kasvot peitetään yhteiskunnissa, joissa naisten ei halutakaan kommunikoivan kodin ulkopuolella, Halla-aho sanoi.

Siksi ehdotus, että kasvot peittävien huntujen käyttö yleisellä paikalla Belgian, Ranskan ja Hollannin tapaan kiellettäisiin myös Suomessa, on ymmärrettävä ja perusteltu.

Kiellon käytännön tuomia hyötyjä voisi aluksi kuitenkin kokeilla (vain) pääkaupunkiseudun julkisessa liikenteessä ja mm. lento- ja juna-asemilla sekä sairaaloissa. Hyvien kokemusten kautta näistä, olisi luontevaa laajentaa kielto kasvot peittävien kaapujen ym. asusteiden käytöstä koskemaan myös muita yleisiä paikkoja, eli virastoja ja kouluja.

Ehdotukseni perustelen sillä, että se olisi naisille jouheva ensiaskel tulla ulos erillisyyden verhon takaa, ja osallistua normaaliin arjen kommunikointiin myös muiden kuin käveleviksi aatteen monumenteiksi naamioituneiden kanssasisarten kesken. Askel heille kohti omaa itsenäisyyttä ja vapautta!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Taisto Merilä

Sen verran olisin suomalaisena miehenä valmis tulemaan naisilleen kaapuja vaativia muslimimiehiä ja -jumalaa vastaan, että kielletään kaapujen ohella myös mikrosortsit kaikilta yli 14 vuotiailta naispuolisilta ihmisiltä. Tasa-arvon nimessä miehiltä voisi kieltää pelkissä seepra- tai leopardikalsareissa käppäilemisen julkisilla paikoilla.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Höpsis Taisto, mitään vastaantuloja.. Tapa verhoilla nainen (silmäaukkoa lukuunottamatta) pois näkyvistä, ettei mies menetä itsehillintäänsä ja suomalainen kesäpukeutuminen eivät liity mitenkään toisiinsa - päinvastoin. Naisille nanosortsit vaikka jalkaan Suomen kesään!! Ja kulkekoot miehet vapaasti leopardeissa ja muslimiveljet pyjamoissaan.

Lain mukaan naamioitumiskielto koskee vielä ainoastaan mielenosoituksia. Kesäpukeutumiselle ei (minimi)rajaa ymmärtääkseni ole, eikä tarvitse olla.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Anna nyt sen verran armoa, että kaltaiseni varhaiskeski-ikäinen naishenkilö voi pukeutua kesälläkin hieman peittävämmin. Minulla kun ei ole hirmuista hinkua esitellä läskejäni ympäriinsä. Täytyy varmaan myös hylätä puoli päätä peittävät aurinkolasit?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #6

:) juuh löydät vetimet mitkä tuntuvat sopivan mukavilta kantaa tyylitajullasi helpohkosti, pidä myös aurinkolasit!

Jonas Hellgren

Tietysti jos kiellettäisiin kaikilta naisilta esiintyminen julkisilla paikoilla, niin ei tarvitse kieltää sen enempää burkhaa kuin minihamettakaan.
Jos joku kulkee sen jälkeen musta kaapu päällä, voidaan olettaa että se on mies, ja sillä on pahat mielessä.
http://www.akuankka.fi/media/hahmot/mustakaapu.jpg

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Ei. Tasa-arvo Rules´!

Demokraattinen oikeusvaltio, ja sen toimiva oikeusjärjestelmä antaa naiselle suojaa, esimerkiksi rankaisemalla päällekarkaajaa.

Ei suomalaisessa yhteiskunnassa elävä nainen enää tarvitse pään peittämistä voidakseen elää moraalisesti kuten patriarkkaallisissa, ei-demokraattisissa valtioissa mistä oletukset miehen oikeudesta määrätä mm. miten naisen pitäisi "näkyä" ovat säilyneet meidän yhteiskuntaamme.

Tuhansia vuosia sitten vallalla ollut käsitys, että ne osat naisvartaloa jotka kiihoittaa miehiä ajatukseen mahdollisesta seksuaalisesta kanssakäymisestä olisi huolellisesti verhottava ja pidettävä piilossa, on aikansa elänyt ja meidän aika kuopata.

Suomalainen yhteiskunta, missä me yhdessä elämme, ei ole mikään miesten maailma ja heidän sanelemansa - vaan kaikille meille yhteinen tasa-arvoinen Pohjoismainen demokraattinen oikeusvaltio, jossa naisella on oikeus käyttäytyä yhtä kunniallisesti ilman koko pään peittävää huntua, tai sen kanssa! (edes Koraanissa painopiste ei ole pään peittäminen vaan yleinen moraali).

Tärkeä on kuitenkin muistaa: paitsi että vapaa ja demokraattinen valtio myöntää oikeuksia, se asetetaan myös velvollisuuksia, joista mm. kielen opetteleminen on etusijalla - se on avain suomalaiseen yhteiskuntaan!!

Toimituksen poiminnat

Sivut