timovaittinen Politiikkaan ja mediaan tarvittaisiin kipeästi maltillista realismia.

Koulutukseltani opettaja on valtiotieteiden maisteria lähestyttävämpi

Näin se asia vaan on, ja korostetusti naisihmisen kohdalla, mielestäni.

"Koulutukseltani ja ammatiltani opettaja" -nimikkeen perusteettomassa käytössä ja sen hyödyntämisessä  vaalimainonnassa, ja muuten mediassa, olisi näinollen kyse puhtaasti kylmästä laskelmoinnista.

Ministeri Krista Kiurun pitkittynyt pakoilu asiassa, selvityksensä osalta,  jaksaa yhä vain kummaksuttaa. Rehellisyyden nimissä Kiurun vaikeneminen ja vankka siilipuolustus koulutus-asiassaan on ainoastaan ampumista omaan nilkkaan. Rehellisyyden ministerinä,  jos minkä, nyt luulisi olevan puolustamisen arvoista.

Tosin laskelmoinnin julkinen myöntäminen (sikäli mikäli kyse siitä on) vaatisi kyllä selkärankaa, mutta samalla se myös katkaisisi siivet harhaanjohtavan koulutukseltani opettaja -nimikkeen aikaansaamalta kohulta - mikä pitkässä juoksussa koituisi varmasti Kiurun eduksi. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Kertauksen vuoksi: Opettajien ammattijärjestön OAJ:n mukaan ihminen voi kutsua itseään koulutukseltaan opettajaksi vain, jos hän on saanut opettajan koulutuksen ja siten kelpoisuuden.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Ja höpön höpön. On aivan sama mitä OAJ sanoo. Jos joku henkilö tienaa elantonsa opettamalla, on hänen ammattinsa silloin opettaja.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

OAJ:n kannanotto koskee ainoastaan sitä kuka voi kutsua itseään
koulutukseltaan opettajaksi.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Juridisesti kuka tahansa saa sanoa olevansa opettaja, metsuri tai insinööri.

Mietin tässä professoriksi rupeamista. Onks tietoo esim. Petroskoin yliopiston taksoista?

Juhani Penttinen

Jos joku haluaa ministeriä lähestyä niin luulisi sen käyvän yhtä helposti tai vaikeasti riippumatta siitä onko ministeri opettaja vai onko ministeri maisteri.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Lähestyttävyydessä on, tässä Kiurun tapauksessa, kyse ammattitaitoisesta poliittisesta markkinoinnista.

Poliittisen markkinoinnin voidaan sanoa olevan yksinkertaisesti: helposti lähestyttävyyden tunteen luomista.

Siitä tässä harhaanjohtavassa "koululutukseltani ja ammatiltani opettaja" käyttämisessäkin (conta valtitiotieteiden maisteri) on hyvin selkeästi kysymys. Eli äänestäjien suostuttelusta lähestyttävillä(=myyvillä) keinoilla ja mielikuvilla.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Blogisti on tuonut esille erittäin jopa perustavaa laatua olevan asian. Tästä riippuu koko kansakuntamme kohtalo. Miten siis meidän kaikkien suomalaisten käy? Koko jupakka on ratkaistava tuota pikaa ja vastuunalaiset pitää tuomita raskaimman jälkeen. Ikävä kyllä Suomessa ei ole kuolemantuomiota, vaikka syylliset sen ansaitsivat.

Tämä valtavan kohun ja kaiken huomion ansainneen sekä saaneen epäkohdan tultua käsitellyksi voinemme ehkä siirtyä joihinkin pienempiin kohteisiin kuten valtion velkaantumiseen ja koko hyvinvointivaltion tulevaisuuteen.

Jukka Mäkinen

Blogisti puhuu asiaa. Jos poliitikko ilmoittaa olevansa valtiotieteen maisteri, se kertoo että hänellä on jo nuoresta asti ollut päämäränä poliitikon ura, ja ja siis pyrkyri ja ammattipoliitikko.

Jos taas ilmoitta olevansa koulutukseltaan opettaja, se antaa kuvan että kiltti, hyvä ope, on vasten tahtoaan ja pelkkää hyvyyttään uhrautunut hoitamaan yhteisiä asioita.

Se että valtiotieteen maisteri on joutunut ja päässyt tekemään pätemättömänä opettajan töitä, taas kertoo sen ettei vielä ollut työntöä tarpeeksi päästäkseen heti politiikan valittuihin, mutta puoluesuhteilla pidettiin leivän syrjässä kiinni kunnes äänestäjät tottuivat naamaan, ja hölmöyttään valitsivat ehdokkaan.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Hyvä kommentti, näin se pitkälti menee. . Kyse on poliittisesta markkinoinnista ja äänestäjien suostuttelusta lähestyttävyyden keinoilla ja mielikuvilla, kuten vastauksessani ylempänä kerroin.

Valtiotieteiden maisteri on "epänaisellinen", äijäkäs ja jäyhä nimike, mutta jotten itseäni sovinistiksi leimaa (mitä en ole), sanon vain, että epänaisellisempi paljon kuin opettaja, ope.

Toimituksen poiminnat

Sivut