timovaittinen Politiikkaan ja mediaan tarvittaisiin kipeästi maltillista realismia.

Suomen pakolaishallitus

Katainen-Stubbin hallituksen historia nostaa hiukset pystyyn. Siitä kuuden puolueen hallituksen ministeristöstä, joka nimitettiin 22. kesäkuuta 2011 vain neljä, ulkoministeri Erkki Tuomioja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, työministeri Lauri Ihalainen ja sisäministeri Päivi Räsänen ovat edelleen hoitamassa tehtäviään. Hallitus on hajonnut pala palalta ja kato on ollut valtava, vaikka uusiin tehtäviin siirretyt Alexander Stubb, Krista Kiuru ja Paula Risikko ovat vielä mukana.

 

Pakolaispääministeri Jyrki Kataisen ja ex-valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen unelmahöttö, mitä leimasivat suuret puheet, mitättömät teot ja talouden tilan jatkuva väärinarviointi, ovat saanet jatkajansa Stubbin hallituksesta, Stubbin ja Urpilaisen syrjäyttäneen Antti Rinteen johdolla.

 

Näiden kahden, Kataisen ja Stubbin, hallituksia leimaavat yhteiset piirteet on helppo luetella, sillä kumpikaan niistä ei ole saanut aikaiseksi yhtään mitään, tavoitteet  mm. koheneva talouskasvu  ja vähenevä työttömyys ovat vaihtaneet etumerkkiä, työttömyyden lisääntyessä ja sen kasvaessa yhä rajummin talvea kohti mentäessä. Suurimpia päätöksenteon saamattomuuden esimerkkejä on lisäksi  sote-uudistus, jolle ei ole tapahtunut yhtään mitään.  Vain valtionvelan kasvattamisessa on "onnistuttu" vähintään kiitettävästi, suorastaan erinomaisesti, kasvattaen se jo  n. 100 miljardiin euroon, mikä on samalla merkinnyt Suomen velkaantumisasteen nousua yli EU:n asettaman kipurajan. Onko tämä sitten, maamme luottoluokituksen laskun ohella, salaisten kassakaappisopimusten tavoite ollutkin? Ehkä. 

 

Suomen valtiolla on enemmän velkaa kuin koskaan ennen, ja viime vuosina Suomi on velkaantunut nopeammin kuin koskaan ennen, ks.  Velkakello                


Joka tapauksessa selviö on, että Stubbin asiaosaaminen kotimaan politiikassa on paljastunut  jopa pelättyä kapeammaksi. Toki hän twiittaa sujuvasti ja paljon, ja mm. tästä syystä hänestä muodostunut kuva enemmän helppoheikkinä ja viihdemaailman ihmisenä,  kuin vakavasti otettavana poliitikkona, on vahva. Myös teot ja saavutukset kotimaan politiikassa tukevat näkemystä täysin. Stubbin uskottavuus kansalaisten silmissä viistää pian maata - ja aivan perustelluista syistä.

    

Viimeisimmän mielipidemittauksen (Taloustutkimus Oy) mukaan vain joka kymmenes katsoo Stubbin hallituksen onnistuneen talouskasvun- ja työllisyyden edistämisessä, 86 %:n mielestä hallitus on siinä epäonnistunut. Aivan yhtä tylyn arvion Stubbin hallitus saa siinä, miten hyvin se on kansalaisten mielestä onnistunut valtion velkaantumisen kääntämisessä laskuun. Ja samaa kylmää kyytiä tulee köyhyyden ja syrjäytymisen ehkäisemisestä. 

 

Voidaankin perustellusti todeta, että Stubbin toivioretki Suomen pääministerinä on tähän asti ollut -  edeltäjänsä pakolaispääministeri Kataisen tavoin - lähes täydellinen fiasko.

 

Polvihousuissa trampalla ahkerasti kuherruskuukautensa pomppinut Stubb antaa sikäli itsestään tasan tarkkaan itsensä näköisen ja mittaisen kuvan, juuri sellaisen kuvan mikä on myös hänen arvostuksensa vakavasti otettavana poliitikkona kansalaisten silmissä. 

                 

 

                  [KUVA poistettu, taiteilija ei valitettavasti voinut antaa lupaa kuvan käyttöön kun kysyin,

                                         jätän silti kuvatekstini mielikuvitusta rikastuttamaan.. ] 

 

Mutta onhan se kiva kun on kivat kaverit kuitenkin  samalla hiekkalaatikolla leikkimässä, eikä sinne muita leikkimään päästetä... lällälläää

 

Entä sitten pakolaispääministeri Katainen joka karkasi Suomesta, ja on kai paraillaan jonkin sortin salkuton ja mulkuton EU-apukeisari (vai komissaari?) , toimialana kasvu- ja kehitysyhteistyö. Komiikkaa parhaimmillaan, miksi ei vain naurata?  

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

No eipä sixpäkin päätöksentekokykyä voi ymmärrettävistä syistä kehua vaan kun lukee kaltaistesi tai vaikka oikeittein, hieman vakavammin otettavien oppositiopuolueiden julkituloja niin hyvä oli että oli edes se.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Espanjassa vain 10 kuukautta sitten perustettu Podemos (=Pystymme) on siirtynyt siellä kannatusmittausten kärkeen.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Podemos

Kansanvalta ja demokratia ovat tämän mahdollistaneet. On hieno asia, että elämme Suomessa demokraattisessa yhteiskunnassa. Eikö vain?
Silloin on vastaava "jytky" mahdollista meilläkin, koska vain periaatteessa.
Kun kansan suuri enemmistö niin päättää.

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

Kataisella oli vaikea paikka kun kansa oli äänestänyt väärin. Hän teki pitkää päivää ja antoi kaikkensa jotta olisi saanut oikaistua tuon virheen kuitenkaan siinä onnistumatta. Stupi on esimerkillinen jatkaja tälle sirkukselle jonka loppua saa kauhulla kaikki odottaa. Yks hyvä puoli on että ei se EU kauan pystyssä pysy kun ton kaliperin johtajia sinne haalitaan.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Asiallinen sarjakuva.Itkupotkuraivareita saa varmaan moni eu-kok."uskovainen",voi tulla paha mieli vielä yötä vasten.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Valtiovarainministeriön sivulta selviää, että Suomen valtion velka on ylittänyt jo 100 mrd. (100000000000,00) euroa, eli blogitekstissä linkattu velkakellokaan ei ole pysynyt enää maamme velkaantumisen tahdissa mukana.
http://www.vm.fi/vm/fi/04_julkaisut_ja_asiakirjat/...

Merkittävä havainto kaaviossa on myös se, että bruttokansantuote on edelleen vuoden 2006 tasolla. Välissä on siis kaksi kadotettua vaalikautta.

Jonas Hellgren

Sixpack-Hallitus on varsin onnistunut. Se on saavuttanut kaikki tärkeimmät RKP'n asettamat tavoitteensa.
- Perustuslain muutoksen vahvistaminen (EU-jäsenyys perustuslakiin)
- miljardituet saksalaispankeille
- pakkoruotsittamisen aikaistaminen ja säilyttäminen
- Dragsvikin säilyttäminen
- YLE (FST)-vero
- kansalaisten yleinen kyykyttäminen esimerkiksi alkoholilailla.
- pääministerin ja kavereiden tienaaminen Suomen myynnillä.

Maan talous tai muut sellaiset yhdentekevät asiat ovat merkityksettömiä.

Seksin ostokiellon kanssa ovat jostain syystä töpeksineet.

Toimituksen poiminnat

Sivut