timovaittinen Politiikkaan ja mediaan tarvittaisiin kipeästi maltillista realismia.

Soini polttamassa ulkopoliittisen perintömme

Brysselin kyykkyhyppykomennot saivat tällä viikolla uuden mallioppilaan ulkopoliittisesti kokemattomasta ulkoministeri Timo Soinista kun hän takoi Suomen ulkopoliittisen roolin muottiin "Rauhan EU:n" etupiiritaistelijana kumartelemassa EU:ta(/NATOa) ja tarkoituksenaan ajaa isänmaatamme voimakkaalle törmäyskurssille Venäjän kanssa.

 

Soini, joka on toiminut vasta kuukauden päivät ulkoministerinä, on jo nyt osoittanut, että ulkopolitiikkaan välttämättä vaadittavat kansainväliset diplomaatin kyvyt ja taidot puuttuvat häneltä miltei kokonaan, ja sitä vasten pelottaa jo nyt ajatuskin siitä mitä riskejä ja uhkia tuleva 4-vuotta tulee merkitsemään Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan osalta - kun EU-herrat soittelevat ja Soini se vain nyökyttää...  

 

Olisi edes presidentti Niinistöltä voinut odottaa jämäkämpää ja järkevämpää diplomaattista harkintaa ja mukaan lähtemättömyyttä EU:n mahtikäskyjen kumarteluun. Niinistökin on vain ympäripyöreästi ja väkinäisesti selitellyt ja harmitellut syntynyttä tilannetta, mikä on suorastaan noloa maamme johtajalta.

 

Etyj on mielletty perinteisesti idän ja lännen vuoropuhelun paikkana, ja Suomen jos minkä maan rooli ja linja on ollut perinteisesti sitä vuoropuhelua edistävä

 

Lopuksi. Muistan vielä elävästi kuinka lapsena 1970-luvulla kylmän sodan aikaan ajattelin useasti miten ihanaa olisi jos tietäisi varmasti ettei ydinsotaa koskaan tule. Uskoisin, että sama pelko monilla tämän päivän lapsilla  kasvaa, päivä päivältä, näiden nykyisten ulkopoliittisten kääpiöiden ansiosta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (53 kommenttia)

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes

Ulkopoliittinen perintö = kumarretaan Moskovaan niin että housut ratkeavat?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Höpsis. Todellinen valtiomies kykenee diplomatiaan sekä vuoropuheluun niin idän ja lännen kanssa. Suomella olisi ollut nyt näytön paikka antaa Euroopalle ja maailmalle kuva rauhaa rakentavasta, rakastavasta sekä taiten kansainvälisen diplomatian keinoin sitä haluavasta maasta. Kyllä Suomen historiasta esimerkkejä kyvykkäistä diplomaateista löytyy.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Timo Vaittinen

Jäin tässä kaipaamaan sitä vastapuolen kyvykästä valtiomiestä joka osaa rakentaa hyviä diplomaattisia suhteita Suomen ja EU maiden kanssa.

Jotenkin minulle on jäänyt kuva, että Venäjä on ainoa euroopan maa joka on rikkonut ETYJ sopimusta, niin talouden, valtioiden koskemattomuuden, ympäristön ja ihmisoikeuksien osalta.

Helsingissä ei ollut edes tarkoitus neuvotella mistään. Helsingissä on 40 vuotiaan ETYK taipaleen vuosijuhla. ETYJ kokouksia järjestetään joka vuosi yhtä takuuvarmasti kuin Tangomarkkinat Seinäjoella. Seuraavassa koukouksessa saatetaan sitten saada raportti miten Minskin rauhansopimus on edennyt. Nyt siitä ei ole mitään kerrottavaa.

Lisäksi ihmettelen Venäjän suhdetta uhkailuun. Monen mielestä Venäjä on rauhaarakastava maa, eikä puutu muiden maiden sisäisiin asioihin. Nyt uhkaa Suomea talouspakotteilla. Ehkä pääsemme Rosatomista kerralla eroon.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ulkopoliittinen perintö = kumarretaan Moskovaan niin että housut ratkeavat"

Ulkopoliittinen nykyisyys = kumarretaan USA niin että housut ratkeaa.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

En ole vielä kuullut, että USA olisi puuttunut Suomen hallituksen muodostamiseen ja ministerinimityksiin. Presidentitkin on saatu valita viime vuosikymmeninä vapailla vaaleilla eikä poikkeuslakeja ole tarvittu. Kaupankäynti USA:nkin kanssa on toiminut ilman, että Suomen ja USA:n väliset poliittiset suhdanteet olisivat niihin vaikuttaneet. Eipä nykyinen presidentti ole kenellekään myllykirjeitään lähetellyt, vaikka yksi sun toinen on vapaasti mielipiteitään suuntaan sun toiseen ilmaissut.

Keskusteluilmapiiri on nykyjään melkoisen vapaa jos vertaa sitä YYA -aikakauteen. Mitenkähän Suomen olisi käynyt jos YYA -aikakaudella olisi ollut netti ? Millähän presidentti olisi hallinnut mielipiteiden ilmaisua ?

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Olisi kenties parempi katsoa sitä, miten ulkomaiset tahot kunnioittavat Suomen lainsäädäntöä. Otetaan esimerkiksi yhdysvaltalaisten ja venäläisten diplomaattien parkkisakot.

Vuonna 2014 yhdysvaltalaiset diplomaatit saivat 29 parkkisakkoa ja niistä he maksoivat ainakin 25. Tästä voidaan laskea 25/29 ~ 86%.

Samana vuonna venäläiset diplomaatit saivat 131 parkkisakkoa, joista he maksoivat 9. Tästä seuraa, että 9/131 ~ 7%.

Lähde: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015011619030893_u...

Rahallisesti parkkisakot eivät ole suuri asia. Symbolisesti niillä on paljon merkitystä, koska ne osoittavat, että yhdysvaltalaiset diplomaatit kunnioittavat Suomen lainsäädäntöä ainakin jossain määrin, kun taas venäläiset diplomaatit käyttäytyvät kuin he omistaisivat Suomen.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Suomen ulkopoliittinen johto kateissa, kun kuuntelee balttian maita. Onko muita maita EUssa edes kuunneltu, ja jos niin ketä.
YKssakin boikotissa olevat (Castro, Gaddafi, etc ) ovat saaneet kokoustaa. Vastaavaa statusta keskustelufoorumina olisi odottanut Etyj-kokoukselta.
Surkeaa, että Etyjn isäntämaa tappaa itse vuoropuhelun.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Suomen ulkopoliittisen johdon ”ETYJ-mopo” karkasi käsistä

Uusin käänne (3.7.): Venäjä harkitsee asettavansa talouspakotteita Suomelle.

Ei nyt ihan diplomaattinen katastrofi, mutta sekoilua kuitenkin. Venäjän ärähdys on osoitettu Suomella, vaikka meidän ulkopoliittinen johtomme pisti päänsä ”EU-pensaaseen”.

Ilkka Kanervan mukaan jokin delegaatio on kuitenkin saapumassa Venäjältä.

Soini ei ole ainoa ”syyllinen”, TP Sauli Niinistö oli mukana päättämässä RUS-delegaation matkustuskieltolaisista.

Linkit ja lisää juttua aiheesta:

http://www.tapionajatukset.com/125

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Ei Soini ainoa "syyllinen" ole, mutta juuri hän neuvotteli muiden EU-maiden kanssa ja ulkoministerin roolissa ajoi kielteistä päätöstä. Tässä koko konklaavi:

Sipilän hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan jäsenet ovat pääministeri Juha Sipilä (kesk.), ulkoministeri Timo Soini, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka (kok.), puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.), valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.), maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) ja elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.).
[ http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/nyt-tuli-... ]

Keijo Räävi

Paavo Väyrynen sovittelemaan kriisiä Moskovaan.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Väyrysen mielipide Suomen Etyj-päätöksestä olisi kyllä erittäin mielenkiintoista kuulla.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Saattaa kuulua johonkin muinaisen perintöömme antaa venäläisille sellaisia etuoikeuksia mitä ei muiden maiden kansalaisille ikipäivänä annettaisi.

Nyt on toisin. venäläiset ovat tasa-arvoisessa asemassa. Niin meihin kuin muihinkin nähden.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Venäjä pistää kaasuhanat kiinni samalla kun joudumme maksamaan kaasun Ukrainaan joka lopetti kaasun tuonnin Venäjältä, mutta tuo samaa kaasua Euroopan kautta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Et kai Jarmo sinäkään usko että Venäjä jättäisi noudattamatta allekirjoittamiaan sopimuksia ja sitoumuksia? Myös kaupallisia sellaisia?
Tai äityisi käyttämään myymäänsä energiaansa poliittisena aseena, siis vaikuttamaan omaan päätöksentekoomme?

Jos niin hulluksi naapuri menisi niin silloin kannattaa kaasut ostaa muualta. Ei kai epäluotettavaksi osoittautuneen kanssa mitään kauppaakaan kannata käydä. Ihan kaikkeen ei kannata suostua vain siksi että joku saa kaasunsa muita halvemmalla.

Reijo Tossavainen

Ratkaisu on ulkopoliittisen johdon yhteinen: siis ainakin ulkoministeri ja presidentti sekä UM:n virkamiesjohto ovat päätöksen takana. Siten blogistin Soiniin kohdista arvostelu on jokseenkin keinotekoista.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Reijo, olet tavallaan oikeassa, Soini ja Niinistö ovat kuitenkin päävastuulliset Suomen päätöksen osalta mikä EU:sta käskytettiin. Päätös olisi hyväksyttävämpi kun Suomi olisi tehnyt sen itsenäisesti omaa päätösvaltaansa käyttäen (olisi se sitten ollut mikä hyvänsä), onhan kyse Suomen valtiosta ja Suomen maaperästä missä tämä kokous pidetään. Juuri tämä määräily, puuttuminen omaan kansalliseen päätösvaltaamme ja sen ulkoistaminen EU:lle ovat mielestäni ne seikat mitkä tässä monia eritoten kismittää.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Kyse ei ole siitä, ketkä osallistuvat Venäjän delegaatiossa ETYJ-kokoukseen, vaan siitä, että Venäjä ei hyväksy nykyisenkaltaista Euroopan turvallisuusjärjestystä, jonka symboli on ETYJ. Vuonna 1969 Neuvostoliitto tarvitsi ETY-hanketta. Vuonna 2015 tilanne on toinen. Tämän tunnustaminen tarjoaa perustan realistiselle diplomatialle."
http://alporusi2014.puheenvuoro.uusisuomi.fi/19782...

Ei Timo Soini voi mitään 2015 tilanteelle, Venäjä osoittaa nyt ettei ETYJ horjuta Venäjän määräysvaltaa.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

On se käsittämätöntä, että ulkoministeri Soinia ja monia muita ministereitä syytetään osaamattomuudesta, saamattomuudesta ja virheistä muutaman kuukauden toimissaan olon jälkeen!? Eiköhän ole syytä seurata heidän toimiaan ja aikaansaannoksiaan hieman pidemmällä aikavälillä.

Kun Suomi on EU:n jäsenvaltio, on sen syytä noudattaa järjestön yhteisiä päätöksiä, niin kauan kuin jäsenenä ollaan. Venäläisen delegaation eräiden jäsenien maahanpääsyn epääminen ETYK-juhlaan oli selviö. Aivan turhaa oli suomalaisten asiasta edes pyydellä mitään erivapauksia.

Jos katsotaan, että kaikkinainen Venäjän myötäily, sen vaatimusten ja näkökantojen kritiikitön huomioiminen on Suomen etu, niin erotaan EU:sta ja jatketaan jälkisuomettuneisuutta. Mutta, jos halutaan sitoutua länteen, eletään sen mukaan: noudatetaan yhteisiä sopimuksia.

Kun EU ei saisi puuttua määräysvaltaamme ( mikä sotku, jos kaikki EU-maat ajattelisivat näin, eihän koko järjestöllä olisi minkäänlaisia edellytyksiä toimia), niin annetaanko valtuus itäänpäin?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mutta, jos halutaan sitoutua länteen"

Tuo olisikn mielenkiintoista tietää mitä tarkoittaa sitoutuminen länteen? EU ei ainakaan ole noudattanut yhtäkään yhteisesti sovittua sopimusta, tarkoittaisiko tämä sitten länsimaisuutta? Entä onko USA länsimaa ja tarkoittaako että haluamme samaa rauhanpolitikkaa mitä USA harrastaa, siis tukialuksia Suomeenkin ja miehet merten taakse tappamaan siviilejä demokratian ja vapauden nimissä?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Aivan. EI kiitos tällaiselle EU-vallanpitäjien ja USAa pyörittävien tahojen (samat ´hidden hands´) palvelemiseen ja palvontaan perustuvalle yksisilmäiselle yhden totuuden maailmanvalta -politiikalle, jonka moottorina mm. sodat juuri toimivat.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Yhdysvallat ei ole tehnyt Suomelle "pahaa" miljoonattakaan osaa siitä miten Neuvostoliitto on aikojen saatossa maatamme kurittanut.

Kuinka monta suomalaista Jarmo Makkonen USA:n armeija on tappanut??

Nykyinen Venäjä on maa johon ei voi luottaa puuruplankaan vertaa. Jo Lenin totesi aikoinaan, että totuuden puhuminen on porvarillista mädännäisyyttä.(Minkähän vuoksi perustettiin sanomalehti "Pravda"? No eihän siinä toki totuuksia julkaistukaan!)

Luehan Jarmo vaikka Luke Hardingin kirja "Mafiavaltio", tai Bill Browdwerin "Red Notice", niin Sinullekin paljastuu minkälainen valtio tänä(kin) päivänä on itänaapuri Venäjä. Siihen ilmansuuntaan ei kannata sitoutua taloudellisesti eikä poliittisesti millään lailla. Läntinen sivistys ja elämänmuoto on kaikkine epäkohtineenkin ehdottomasti meidän suuntamme kun näinkin pitkälle eroon olemme itänaapurin holhouksesta päässeet. (EU:hun mentiin oman tahtomme mukaan.)
Demokratia ja kansalaisoikeudet ovat Yhdysvaltojen tapaan sittenkin tavoiteltavampia kuin Venäjän "suvereeni demokratia"= oligarkien ja silovikien valta. Ja eräs demokraattisimmista ja hyvinvoimimmista maista maailmassa Suomi onkin, omine vahvuuksineen ja heikkouksineen.

Ja sitoutuminen länteen saattaa hyvinkin pian tarkoittaa Nato-jäsenyyttäkin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #22

"Kuinka monta suomalaista Jarmo Makkonen USA:n armeija on tappanut??"

Olkiukkojen rakentelu näyttää sujuvan Rampaselta.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #27

Mitä Jarmo Makkonen höpiset olkiukoista!? Vastaa kysymykseeni: kuinka monta suomalaista USA:n armeija on tappanut? Sotilaitamme ja siviilejä. Ja perään mielellään lukemat toiselta ilmansuunnalta: neuvostoarmeijan suomalaisten tappamiset. (Ja vaikka vielä Neuvosto-Venäjälle sisällissodan jälkeen paenneiden tai muuttaneiden suomalaisten työläisten likvidointimääräkin.)

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Olet Pertti aivan oikeaas. Miksi blogisti syyllistää yksistään Soinia? Päätöksen takanahan on Suomen kuuluminen EU: hun, jonka yhteiset pakotteet Suomen Eduskunta on hyväksynyt.

Lisäksi tämän päätöksen takana ovat presidentti Niinistö, puolustuministeri Niinistö, ulkoministeri Soini ja koko ulkopoliittinen valtuuskunta.

Venäjä on itse käytöksellään pakotteet hankkinut, asia on mielestäni selvä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Venäjä on itse käytöksellään pakotteet hankkinut, asia on mielestäni selvä."

Pitäisikö kaikki maat jotka hyökkäävät toisen valtion alueelle tuomita samoin perustein vai pelkästään Venäjä? Oletan etten taaskaan saa vastausta, mutta tämä kertoo enemmän nihilisteistä kuin järkiajattelusta.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen Vastaus kommenttiin #31

Muutamat "demokraattiset" länsimaat käyvät viemässä "ihmisoikeuksia ja demokratiaa" asein ympäri maapallon eikä sanktioista niitä kohtaan ole puhettakaan.

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen Vastaus kommenttiin #31

Jarmo Makkonen, kysyit kommentissasi:
"Pitäisikö kaikki maat jotka hyökkäävät toisen valtion alueelle tuomita samoin perustein vai pelkästään Venäjä? Oletan etten taaskaan saa vastausta, mutta tämä kertoo enemmän nihilisteistä kuin järkiajattelusta."

Saat toki vastauksen: Pitäisi.
Kaikki maat, jotka samoin perustein kuin Venäjä hyökkäävät itsenäisiin naapurimaihinsa, ryöstävät niiltä alueita ja liittävät ne itseensä, tulee tuomita juuri samoin perustein kuin Venäjä. Onko tässä jotain "nihilististä"?

Voisitko muuten kertoa esimerkkejä länsimaista, jotka nykymaailmassa käyttäytyvät kuin Venäjä? Milloin esimerkiksi USA on viimeksi sotavoimin valloittanut alueita ja liittänyt ne itseensä?

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen Vastaus kommenttiin #50

Liittää ja liitättää voi myös ilman pysyviä sotavoimia liitettävässä maassa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #52

Voisitko kertoa esimerkin maasta, joka on liitetty vastoin sen omaa tahtoa ilman sotavoimia, pysyviä tai tilapäisiä?

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen Vastaus kommenttiin #53

Liitättää tarkoittaa, että vaihdetaan vaikkapa värivallankumouksessa maan johto kontrolliin haluavan mielen mukaiseksi, Ukraina on aika lähellä tätä. Talousruuvia kiristämällä ja agiteeraajia palkkaamalla on useassakin paikassa saatu vasallivalta aikaiseksi.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Soinin arvostan erittäin korkealle poliitikkona, osoittamani kritiikki Soinille hänen ikään kuin henkisen lobotomian vallassa tekemän EU-myötäjuoksun johdosta, tämän Suomen ETYJ-kielto- eli EU-eliitin miellyttämispäätöksen kohdalla, on kuitenkin täysin ansaittu! Olen sitoutumaton ja sanon suoraan mielipiteeni, joskus kun on aihetta jopa hieman provosoivaankin tyyliin.

Asiaan. Suomi ei tehnyt itsenäistä päätöstä asiassa vaikka se olisi ollut täysin mahdollista. That´s the point! Tuskinpa Venäjä kaipaa Suomesta yhtäkään mielistelijää tai nuoleskelijaa, vaan ainoastaan rehtiä, suorapuheista ja avointa diplomatiaa, ja ulkopoliittista kanssakäymistä, epämääräisen selittelyn ja luimimisen sijasta.

Kieltomaat tämän kieltopäätöksen takana olivat Baltian maat (STT:n vahvistama tieto) ja loput löytyvät maa-alueensa USA:n asevoimille luovuttaneista EU-maista, sen päättelemisessä ei kovin suurta neroutta tarvita, Washingtonin ohjeista näiden maiden päätöksen taustalla puhumattakaan.

Suomen EU käskytyksen tottelijoina ja päävastuunkantajina ovat etuasemassa olleet ulkoministeri ja presidentti, ja siksi kritiikki EU:n pskantärkeilyn palvonnasta sekä nöyristelystä on täysin oikeutettua kohdistaa heihin.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Aivan oikein Reino! Viimeisen lauseesi ajatus pitäisi olla jokaiselle selviö.

Jouni Nordman

Voiko ulkopolitiikka uudistua, jos mitään ei muuteta. Venäläiset varmaan alkavat ymmärtämään sen miten heidän strategiansa ei tänä päivänä enää toimi, jolloin he myös yrittävät minimoida tappionsa.

Eli vanha sanonta pitää edelleen paikkansa" Käy sotaan vasta kun mitään muuta vaihtoehtoa ei ole olemassa", eli venäjä laski täysin väärin miten sen toimiin suhtaudutaan, jolloin heidän on myös vaikeata vieläkään ymmärtää sitä, että politiikka lopettaa sodat, johon pitää osapuolilla olla halua.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Vaittisen teksti on kuin rukousvastaus Putinille - siis jos hän rukoilee - hänen hajoita ja hallitse länttä -politiikalleen.
Onko blogissa kyse Vaittisen 1) vakaasti harkinnasta vai 2) hyödyllisestä siitä itsestään?

Jo viime vuona Angela Merkel pohti kysymystä, elääkö Putin enää tässä todellisuudessa.
http://ri.search.yahoo.com/_ylt=AwrBT9v.tJZVnDUAIB...

Sitä sietää pohtia itse kunkin. Venäjän kiukuttelu saa jo koulukiusaajan tragi-koomisimpia sävyjä, kun 142-miljoonainen kansakunta ajetaan Ukrainassa sotimalla nokittelutilanteeseen ja kurjuuteen 800-miljoonaista demokraattisten maiden yhteisöä vastaan.

Nollatoleranssia KiVa-kouluhankkeesta voisi ehkä soveltaa myös Putinin hallinnon Venäjään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Vaittisen teksti on kuin rukousvastaus Putinille - siis jos hän rukoilee - hänen hajoita ja hallitse länttä -politiikalleen."

Miksi USA lisää kauppaa Venäjän kanssa samaan aikaan kun vaatii EU-maita vähentämään kauppaa? Vaikuttaa vähän hajoita ja hallitse tyyliltä USAn malliin.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kaikki Venäjälle myytävä tavara on tällä hetkellä sellaista joka ei ole pakotteiden alaista. Vienti pelkästään osoittaa ettei Venäjää ole eristetty, kuten jotkut ovat väittäneet.
Eipä mikään estä Suomeakaan viemästä sinne tavaroita jos myytävää riittää. Sen pitäisi olla helppoa, olethan itsekin kehunut suomalaista osaamista ylivertaiseksi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Suomen ns. perintö tällä alalla heitettiin ylilaidan silloin, kun Suomi liittyi EU:hun. Suomi ehti olla itsenäinen suvereeni valtio noin neljä vuotta ennen EU:hun liittymistä. Neuvostoliiton hajotessa Suomi vapautui sen ikeestä.

Mitä muuta Vaittinen kaipaa kuin Kekkoslovakkiaa takaisin Suomeen?

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Luulen, että sitä suvereenia itsenäisyyttä ilman eurosto- tai neuvostoliittoa.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Näin on! Suomi on itsenäisyyden, valtiollisen suvereniteetin sekä oman päätösvallan osalta aivan samassa asemassa kuin Baltian neuvostotasavallat aikoinaan Neuvostoliitossa.

Mihin oikeastaan Suomessa enää tarvitaan ulkoministeriä - ilman omaa ulkopolitiikkaa, jonka Eurostoliiton mahtikäskyt pilkulleen Suomelle sanelevat? Naurettavaa, ja samalla niin kovin surullista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #39

Jos ulkkaria ei tarvita niin miksi uhraat energiaa ulkkarin kritisoimiseen.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #42

Hänellä olisi kuitenkin vapaa tahto ja itsenäinen päätösvalta tehdä Suomen kansalliset päätökset ilman EU-maiden "veto-oikeuksia".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #44

Älä sitten urputa ettei eu-suomessa ole vapaata tahtoa äläkä varsinkaan tee sitä putinin järjestelmän hyväksi.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #47

Voi pyhä sylvi, ehkä tarkoitin edellisessä kommentissa, että sitä tulisi älytä käyttää - ja pitää Suomen kansalliset edut ja hyöty sekä suvereniteetti tietysti aina etusijalla mielessä itsenäistä kansallisvaltiotamme koskevia päätöksiä tehdessä. Toki pahempiakin esimerkkejä kuin Soini näistä EU-valtaeliitin yksisilmäisistä nuolijoista löytyy (esim. edellisen hallituksen pääministerit)

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto Vastaus kommenttiin #39

Suomen kansa valitsi vapailla vaaleilla EU:hun liittymisen, toisin kuin Balttian maat, jotka miehitettiin ja joidenka osa kansasta tapettiin ja osa vietiin Siperiaan. Siinä pieni ero EU -jäsenyyden ja Balttian maiden neuvostojäsenyyden välillä. Tunne erään joka teki Siperian reissun.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #51

Vapaat vaalitko sellaiset, joissa Ahon hallitus jakoi syksyllä v. 1994 ennen neuvoa-antavaa EU-kansanäänestystä jokaiselle äänioikeutetulle HALLITUKSEN SUOSITTELEMAA EU-JÄSENYYTTÄ PUOLTAVAN JA SUUREKSI OSAKSI TOTUUDEN VASTAISTEN ARGUMENTTIEN VARAAN RAKENNETUN JA LAADITUN PROPAGANDA-TIEDOTTEEN.

Tässä veronmaksajien varoin kustannetussa tiedotteessa väitettiin mm. EU:in olevan itsenäisten valtioiden yhteistyöjärjestö. Valheargumentilla pyrittiin vakuuttamaan, että jäsenyydellä ei olisi mitään vaikutusta Suomen itsemääräämisoikeuteen, vaan maa säilyttäisi EU:n jäsenenäkin täydellisen itsenäisyytensä ja kansa suvereniteettinsa.

Tehoistaakseen valhepropagandansa iskostumista kansalaisten tajuntaan ja mieliin hallitus ryhtyi markkinoimaan tiedotettaan jo kesällä 1994 tiedotusvälineiden (mm. bilderbergiläinen HS etunenässä) kautta julkisuuteen. Tämä kuvaa vain miten EU-jäsenyys oli häikäilemättömästi päätetty ajaa läpi ja istuttaa passiivisten kansalaisten (mitä kuvastaa jo EU-kansanäänestyksen äänestysprosentti) mieliin keinoja kaihtamatta.

EU-kansanäänestys on ensimmäisen vaali Suomen valtiollisen itsenaisyyden aikana kun maan hallitus pyrki totalitaaristen valtioiden tavoin ja yhtä röyhkeästi, suurin osin valheellisella propaganda-tiedotteellaan, ohjailemaan kansalaisten äänestyskäyttäytymistä oman kantansa mukaiseksi - laskelmoidusti, manipulointia ja suggestointia hyväksikäyttämällä. Saadakseen kannalleen enemmistön annetuista äänistä.

EU-jäsenyydestä käytyä kamppailua Suomessa rahoitettiin Suomen valtiovallan lisäksi myös EU:n itsesä taholta!! Tämä häikäilemätön kansan kusetusvedätys ei tuntenut mitään moraalia. Oikeudenmukaisuuden ja perustuslain perusteella ja niiden nimissä kansalaisilla tulisi olla oikeus vaatia uusi EU kansanäänestys!

On ilo havaita, miten ihmiset heräilevät todellisuuteen (sen osoittaa kansallismielisten rintamien nousu vaaleissa ympäri Eurooppaa ja viime EU-vaalit) ja EU:n paikkana nähdään, Euroopassa eurooppalaisten eri kansakuntien kansalaisten tulevaisuuden visioissa, yhä selkeämmin, sen ansaitsema historian roskatynnyri. Varsinkaan me suomalaiset emme saa antaa nyt periksi! Kahtiarevitty EU-Suomi on palautettava yhtenäiseksi ja yhteisvastuulliseksi kansakunnaksi. Olemme tarpeeksi jo nähneet miten kansa joka ei halua määrätä omista asioistaan, tulee muitten määräämäksi.
EU ei ole mitään muuta kuin poliittinen, eliitin luoma hutera valtarakennelma ja ahneella on paskanen loppu, on oikeastaan mitä paraiten EU:ia kuvaava sananparsi.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Jos Venäjä asettaa Suomelle pakotteita, miten eu ei tähän reagoi? Solidaarisuus mitataan...

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Hyvä pointti tämäkin, mutta EU:ta ei Suomi kiinnosta kuin taloudellisessa riisto- tai muussa EU-eliitin hyöty- ja hyväksikäyttötarkoituksessa. Suomen etu EU:ssa Hahha..

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Jukka Laulajainen

Venäjä ei aseta Suomelle mitään pakotteita. Nyt kun yksi ukko duumassa uhittelee, ei tarkoita mitään.

"Meidän isä on vahvempi kuin teidän isä" leikki ei ole aikuisten miesten merkki.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Miksi kummassa suomen pitäisi olla joka asiassa joku ihme euroopan marttyyri joku muka olisi kaikki tietävä oraakkeli?! Suomalaiset kyllä ajattelevat omilla aivoillaan, missä ongelma? Ajattelu on se (joku) juttu, sen jälkeen tulee kaukana vasta joku kansallisajattelu ;D

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Muistaakseni olit kimpassa Jouko Pihon laillisuuspuolueen kanssa. Mitenkäs suhteesi nykyään ovat häneen? Laillisuuspuoluehan oli kovinkin paljon peräänkuuluttamassa vanhojen rajojen palauttamista j.n.e.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Kysymys on hieman epärelevantti tähän keskusteluun, sillä Suomen Laillisuuspuolue ry lopetti toimintansa 25.11.14, mutta kysymys siis on, tai oli, tiivistettynä keskustelujen aloittamisesta Karjalan ja muiden menetettyjen alueiden palautuksesta Suomen yhteyteen.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"kyykkyhyppykomennot saivat tällä viikolla uuden mallioppilaan" - Jaaha, mielenkiintoinen havainto.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

No rähmällään Soini EU-pöydissä on - ja kun takki kääntyy niin alkavat ne sutkautuksetkin osua itseen.

"Hyvä ja rakas Suomi, pidä pintasi, älä suostu Brysselin kyykkyhyppykomentoihin". TS
Voisi tuohon näin ETYJ:n hengessä sujuvasti vielä jatkaa, että älä myöskään Baltian maiden, Puolan ja Romanian kyykkyhyppykomentoihin...

Toimituksen poiminnat

Sivut