timovaittinen Politiikkaan ja mediaan tarvittaisiin kipeästi maltillista realismia.

Suomalainen rasisti* ristiinnaulitsi itsensä

Jari Tervo kirjoitti tänään (28.09.15) valtiollisen YLE:n kolumnissaan valkoisesta roskaväestä - ilman lainausmerkkejä, avoimesti ja itsensä paljaen.         

 

Kysyn. Voiko Jari Tervo kielenkäytöllään olla muuta kuin itse rasisti?

 

Perustelu. Jokainen voi vastaavasti mielessään kuvitella minkälaisen täpinän ja hallitsemattoman horkan  tietyn rajatun ei-valkoisen etnisyyden/kansallisuuden omaavan ryhmän nimittely roskaväeksi (tunnetun poliitikon tai julkisuuden henkilön  toimesta) saisi vihervasemmistossa ja muussa hienolistossamme, aina ylintä valtiojohtoa myöten, aikaiseksi. Sipilän uusi TV-puhekaan ei olisi joidenkin ajatuksissa siinä tilanteessa kaukaa haettu.

 

Jari Tervo tulee edustamaan monille, tästä päivästä eteenpäin, suomalaisen rasistin henkilökuvaa.

 

 

(* Jari Tervo ylitti kielenkäytöllään rajat ja sortui itse rasismiin, on varsin yleinen mielipide useissa medioissa ja eri nettikeskusteluissa hänen kolumnistaan, esimerkki  http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/322379-jari-tervolle-tyrmays-rasistista )

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Jari Tervon suhteellisuudentaju(ttomuutt)a kuvaa ehkä parhaiten tämä kaiken tiivistävä toteamus: "Luojan kiitos jos tämä kriisi jatkuu vielä tarpeeksi pitkään niin Suomesta tulisi siedettävä maa." Kuka inhimillinen ihminen voi oikeasti tällaista ääneen toivoa??!

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Nooh, Jos Tervon tarkoitus oli tehdä mahdollisimman moukkamaista satiiria itsestään, niin sitten hän kyllä onnistui kirjoituksessaan erinomaisesti, kyllä nyt sai "valkoinen roskaväki" Tervolta verbaalisen luun niin syvälle kurkkuunsa, että ihan noloina mykistyivät, onnittelut siitä.

Varmuuden vuoksi silti suosittelen alkolukon asennusta tietokoneeseensa ensi tilassa, en nimittäin jaksa uskoa, että nykyisen pöyristely-yhteiskunnan huumorintaju riittää kovin moneen vastaavaan huulenheittoon.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jari Tervon tapa ilmaista on eräänlaista stand-up -komiikkaa, jolla hän sarkastisesti antaa "samalla mitalla" takaisin niille, jotka hän luokittelee rasisteiksi.

Tällainen blogikirjoitus on typerän tosikkomainen.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Kehno selitys. Jos tunnettu poliitikko tai muu merkkihenkilö kirjoittaisi tervomaisesti Suomen "mustasta roskaväestä" liittyen vaikka tietyn rikostyypin rikoksiin, moninkertaisesti suhteessa valtaväestöön, syyllistyneeseen kansallisuusryhmään täällä, niin menisikö sarkasmi- tai Stand-up -komiikka selitys mielestäsi samalla tavoin läpi? Vai tarttuisiko kirjoitus kuin purkka partaan, suurella fontilla, kuukausitolkulla medioihin? vrt. Immoskohu.

Sitäpaitsi Tervo tulkinta on ihan omasi, ei hän itse ole bloggauksistaan noin todennut.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Soisin kernaasti, että sikojen ja juoppojen loukkaaminen riittää tältä erää.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Yksi asiaton viesti poistettu.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Ei jari tervo luullaksenikuitenkaantaivada olla ainut "valukki*" rasisti joka haukkuu valkoisia roskaväeksi ja syrjii heitä, vai oliko kyseessä N- rasismia?

*joidenkin maahanmuutajien käyttämä nimitys valkoihoisille ja n- sanan vastine.

Sari Haapala

"Suomen kielessä on täsmällinen nimitys ihmisille, jotka tahtovat polttaa ja kivittää toisia ihmisiä. He ovat roskaväkeä."

Tervo siis avoimesti kutsuu muslimeita roskaväeksi. Toivottavasti Tervon kaltainen rasisti ei saa enää toimia verorahoitteisen työnantajan palveluksessa.

Toimituksen poiminnat

Sivut