timovaittinen Politiikkaan ja mediaan tarvittaisiin kipeästi maltillista realismia.

Palkaton työnäyte kansanedustajille

Uusille kansanedustajille palkaton työnäyte sopisi paremmin kuin hyvin.

 

Perustelut. Kansanedustajan tehtävään ei ole varsinaisia pätevyys- ja pääsyvaatimuksia, valmistavaa tutkintoa tai edes koulutustaso vaatimusta, ja työ on kuitenkin vaativaa sekä yhteiskunnallisesti merkittävää ja vastuunalaista. Työnäyte kansanedustajien valmiuksien ja pätevyyden varmentamiseksi olisi näin ollen perusteltu ja paikallaan, ja varmistaisi samalla ikäänkuin kansanedustajaksi vaaleilla valitun henkilön kutsumuksen.

 

4kk:n kokeilujakson jälkeen, eduskunnan varapuhemiehen johdolla muodostettu kollegio olisi sopiva vastuutaho päättämään varsinaisesta palkaamisesta kansanedustajan työhön ja tehtävään. Uuden kansanedustajan nouseminen suoraan ministeriksi  vaatisi tasavallan presidentin lopullisen harkinnan ja hyväksynnän.

 

Mahdollisten palkkaamatta jääneiden tilalle nousisivat luonnollisesti varakansanedustajat, joiden työnäyte alkaisi tästä 4kk:n rajapyykistä. Kansalaisilta, joille valtiovalta Suomessa kuuluu, ko. ehdotus ja eduskuntalaitoksen oma esimerkki sekä kannustimien antaminen, saisivat mitä ilmeisimmin  varauksettoman hyväksynnän ja vastaanoton - itsessään se,  on jo painava perustelu kansanedustajien työnäyte -kokeilulle! 

 

Reilua kaikille, eikö vain?

 

Miksi siis lähteä merta edemmäs kalaan? 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Tiesitkö. Kansanedustajan peruspalkkio on noussut 15 vuodessa peräti kaksituhatta euroa. Kansanedustajien 4kk:n palkaton työnäyte olisi siinäkin mielessä perusteltu, että ensimmäisen vuoden palkkataso olisi siitä huolimatta korkea. Lisäksi, se jos mikä edustaisi esimerkillistä demokraattista yhdenvertaisuutta!

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kansanedustajat ovat antaneet työnäytteensä jo ehdokasaikanaan. Niille jotka eivät ole osanneet antaa ymmärtää tai suoranaisesti valehdella äänestäjille tarpeeksi uskottavasti ei työpaikkaa kansalta ole herunut.

On toki joukossa sellaisiakin jotka uusivat kannatuksensa kansanedustajana tekemänsä työn vuoksi. Vähemmistössä taitavat nykyään olla.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Samaa mieltä, että kyky valehdella uskottavaksi katsotaan kansanedustajalla isoksi eduksi, ja on kansanedustajan paras työnäyte, millä moni onkin päässyt eduskuntaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

ELi ensin palkaton koeaika ja jos ei tule kunnon tulosta, niin sitten ulos ja uutta "sorvin ääreen". Mitenkähän ns. ryhmäkuri enää soveltuisi tähän sopivuus- ja pätevyysajatteluun?

Ehkäpä "napinpainajiakin" voitaisiin vähentää, kun byrokratiaa ollaan muutenkin talkoilla minimoimassa? Turha poliittinen joukko ruokapalkalla vaikka risusavottaan maisemia puhdistamaan pakolaisten työnjohtajina ja mallisuoritusta antamaan. Raitis ulkoilmahan olisi muutenkin niiin terveeellistä ja kuntouttavaa istumatyön jälkeen. Veltostuneet lihaksetkin kehittyisivät rantakuntoon.

Elämän reaaliteetitkin muistuisivat paremmin mieleen silloin tällöin tarjottavan satunnaisen pätkätyön ohella. Malliin urakkatyö mutta tuntipalkka. Tehokkuus valttina.

Toimituksen poiminnat

Sivut