timovaittinen Politiikkaan ja mediaan tarvittaisiin kipeästi maltillista realismia.

TEM ja Lindström ampuvat kovilla - 100% provisiopalkka ei syy kieltäytyä työstä

Ihmiset kääntyvät juridisissa asioissa puoleeni satunnaisen säännöllisesti, vaikka varsinainen juristi en koulutukseltani ole vaan insinööri :)

 

Sain käteeni asiakkaalle postitetun Työvoimapoliittisen  lausunnon (alkuperäiskappale), jossa työnhakijalle määrätään 2kk:n karenssi, koska työvoimaviranomaisen lausunnon mukaan suora lainaus lausunnosta: Hakija on      .      .      kieltäytynyt tarjotusta yli kaksi viikkoa kestävästä työstä ilman pätevää syytä tai aiheuttanut työsuhteen syntymättä jäämisen (TTL 2 a luku 4).

 

Perusteluissa mainitaan lisäksi suora lainaus: Hakija on kieltäytynyt TE-toimiston tarjoamasta työpaikasta firman nimi Oy, työtehtävä. Esitetty syy, provisioperusteinen palkkaus, ei ole työttömyysturvalain mukainen syy kieltäytyä työstä.

 

Esimerkiksi Espoon TE-toimiston johtaja Jarmo Ukkonen on suoraan todennut:  "Provisiopalkkatöihin annetaan vain vähän työtarjouksia ja niistä neuvotellaan asiakkaan kanssa". Karenssi päätös ei ole Espoon TE-toimiston. Asiakas ei ole paikkakuntansa TE-toimiston kanssa sopinut 100% provisiopalkkaisten tai muu provisiopalkkaisten töiden tarjoamisesta.

 

Onko vimma määräillä karensseja työttömille työnhakijoille jyrännyt jo ammattitaidon rippeetkin TE-palveluissa? Tulee väistämätä mieleen yksityiset pysäköinninvalvojat, joilla samoin sakkojen määrä korvaa työn laadun.

 

Tapaus on vireillä ja Eduskunnan oikeusasiamies muun muassa tulee saamaan tiedon tapauksesta, ja saa antaa oman näkemyksensä TE-toimiston toiminnan laillisuudesta, mitä tulee työnhakijoiden tasapuoliseen kohteluun ja yhdenvertaisuusperiaatteeseen. Miten TE-toimiston mielivaltainen päätös tarjota 100% provisiopalkkatyötä vain tietyille (erittäin erittäin harvoille käytännössä) työnhakioille on perusteltavissa? Se ei ole mitenkään perusteltavissa, mielestäni.   

 

Menettely johtaisi varsin nopeasti esimerkiksi siihen, että TE-toimistojen virkailijat alkaisivat toimia bulvaaneina pyhelinmyynti firmoille, jotka pakkosullotaan jokaista neliötä myöten täyteen näitä käytännössä täysin ilmaisia ja riskittömiä työntekijöitä, jotka voivat ainoastaan tuottaa, ja jotka  tienaavat sitten jokaisesta myymästään Kalle Ankasta itselleen provisiopalkkaosuutensa verran sitä palkkaa. Halusivatpa tai eivät, sitä ei kysellä, karenssin uhalla. Siinäkö se nyt on - Suomen UUSI NOKIA:  Puhelinmyynti jms. täysprovisiopalkka ilmaistyö  (ilman edes työttömyysturvaa)?!! Ja sellaista Suomeako Lindström haluaa oikeasti rakentaa? Suomi nousuun! Todella.  Ou jeah! 

 

 

(lähteet:  http://yle.fi/uutiset/tyotarjoukset_hammentavat_tyottomia/5615190)

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Eräälle harvapuheiselle ja ikänsä vuoksi (tuolloin 54v)lopputilin saaneelle tuttavalleni osoitettiin työpaikka puhelinmyyjänä. Jostakin kumman syystä hänet otettiin töihin. Hän kertoi omaan vakaaseen tahtiinsa soitelleensa annettuihin numeroihin, mutta ei saanut tehtyä kahdessa päivässä yhtään kauppaa. Rahaton lpputilihän siitä tuli.

Hän ei kuitenkaan saanut karenssia, koska "työsuhteen" päätti työnantaja. Työ kannattaa siis ottaa vastaan jos siihen hyväksytään. Jos ja kun työhön sopimaton ihminen ei saa aikaan muuta kuin kuluja työnantajalle, niin kyllä sieltä potkitaan ulos. Turhanpäiväisiä episodejahan tällaiset tietysti ovat, mutta jos ihmiskiusaajat tällaista haluavat niin pakkohan ne on sietää.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

"Työ kannattaa siis ottaa vastaan jos siihen hyväksytään. Jos ja kun työhön sopimaton ihminen ei saa aikaan muuta kuin kuluja työnantajalle, niin kyllä sieltä potkitaan ulos."

Miten sen ottaa, se turha kiemura voi tulla helposti karenssiakin kalliimmaksi työnhakijalle (kuukausien ajan ei saa lainkaan/lähes lainkaan palkkaa, paljonko kuluu aikaa irtisanomiseen, jos itse irtisanoudut on edessä taas pitkä karenssi ennen kuin olet oikeutettu työttömyyskorvaukseen jne.)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Mielenkiintoista. Kohta jokaisen puhelin pirisee ja tarjolla on mitä merkillisempiä energiasopimuksia, aikakausilehtiä tai halpoja puhelinliittymiä. Eikä tästä tarjonnasta voi kieltäytyä, paitsi olemalla vastaamatta puhelimeen, tai maksamalla korvauksen

https://www.telemarkkinointikielto.fi/?utm_source=...

Meneekös tämä nyt sitten ihan oikein ?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Tällä viikolla soitti yksi sitkeä, joka kauppasi syöpävakuutusta, aika erikoista. Puhelinmyyjien soitot ei 15sec kauempaa koskaan kestä, siitä pidän kiinni, ja tietysti siitä etten puhelinmyyjiltä koskaan mitään osta.

Poikkeus. Toistakymmentä vuotta sitten olin hilpeällä tuulella kun sattui puhelinmyyjä soittamaan. Nainen toisessa päässä kauppasi jotain Acai-marja vitamiinivalmistetta mistä tarinoikin soljuvasti, sanoin kuitenkin ettei nyt kiinnosta. Nainen siihen jatkoi, että intiaanitkin käyttivät Acai pensaan marjoja. Siihen mielestäni leikillisen osuvasti tokaisin: No jos kerran intiaanitkin käyttivät, niin ilman muuta sitten. Tämän jälkeen nainen kertasi salaman nopeudella tilauksen, ja lopetti puhelun - vitamiinit tipahtivat postiluukusta muutaman päivän päästä :))

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

...Mielenkiintoista olisi tietää, miten 98 km + 98 km, ilman autoa,ilman kunnollisia julkisia yhteyksiä, proviosio työpaikkaan onnistuu - ilman rahaa?

Eivät provisio-työpaikat ole mitään työpaikkoja!

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

"Eivät provisio-työpaikat ole mitään työpaikkoja!"

Ei niin, ne ovat yrittäjäriskin paikkoja. Jos tuntee itsensä hyväksi myyjäksi kannattaa mieluummin perustaa oma yritys kuin lähteä tienaamaan toiselle.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Miksi kuvittelet hyvän myyjän olevan lähtökohtaisesti hyvä yrittäjä? Miksi oletat tuon hyvän myyjän saavuttavan riittävän nopeasti kriittisen massan kannattavuuden saavuttamiseksi? Miksi oletat hyvälle myyjälle olevan kannattavampaa tehdä myös muita hommia kuin sitä myyntityötä? Siitä olen toki samaa mieltä, ettei riskinjako täysprovisiolla normaali ole, mutta kyllä yrittäjä yleensä riskeeraa muutakin kuin aikansa.

Pekka Heliste

Kysessä on säästö. Kun lätkitään työtarjouksia, koulutustarjouksia päivän varoitusajalla niin saadaan maksimoitua karenssit

Tuo 120000 karenssia merkitsee n 600 miljoonan säästöä työttömyyskuluissa

Pekka Heliste

Äitini 86-v sai työkkäristä tekstarin, että hänen pitää ilmoittautua kurssille.Listassa oli luettelo kursseista mm tulityökurssi, Seurauksena olisi avustusten menetys , äitini kohdalla eläke ja sotavetaraanituet ?

Aikaa ilmoittutumiseen on pari päivää

Äitini yritti soittaa työkkäriin, ei vastausta, TEM, ei vastausta, ministerile, vaihde i yhdistänyt .Lopulta hän pääsi Lindströmin sihteerille, mutta hän vain levitteli käsiään

Mitä tästä seuraa ? Äidilleni tuskin mitään, mutta sille, jolle tekstari oli tarkoitettu tulee varmaan karenssi ja tukien mentys eikä se raukka kykne osoittamaan, etti hän ole saanut viestiä.

Johtopäätös on, etti näillä aktiivitoimilla/työtarjouksilla tähdätä muuhun kuin karenssien maksimointiin.Kun lätkitään 120000 karenssia niin sillä säästetään 600 miljoonaa

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Harmi ettei ilmoittautunut, olisi varmasti tulityökurssin vetäjän ilme ollut rahanarvoinen.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Jokin tässä ei nyt ns. mätsää. Miten voi 86-vuotias eläkeläinen olla työttömänä työnhakijana?

Pekka Heliste

Työkkäri lähetti tietysti tekstarin väärään numeroon eli joku virkailija teki virheen.

Mutta viestit ovat kuitenkin konelähetyksiä eikä niihin voi vastata
Eikä yksikään virkamies ollut kiinnostunut etsimään oikeaa henkilöä ja korjaamaan asiaa

Niinpä lopputulema onkin , että joku sai karenssin, sillä ei hän kykene todistamaan, ettei saanut tekstaria

Mutta sillähän ei ole väliä pääasia, että saadaan karensseja , sillä säästetään n 600 miljoonaa euroa

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos Vastaus kommenttiin #14

Kas, en lukenut riittävän tarkasti. Totta tosiaan, ikävä juttu jollekulle.

Martti Orre

Ilmaistyö on ilmeisesti se uusi Nokia jolla laitetaan Suomi nousuun. Talkoohengessä, totta kai, tosin sillä erotuksella että ne talkookaljat menevät vain harvojen valittujen suuhun.

On mielenkiintoista nähdä miten työhönpakottaminen edistyy, ja millaisia laillisia seuraamuksia siitä tulee. Äkkiä voisi ajatella että sellainen firma menestyy huonosti, jossa on vain pakotettua työvoimaa - toisaalta jos tällainen firma pystyy lypsämään valtiolta rahaa "työllistämiseen", se saattaa hyvinkin pärjätä.

Tulevaisuus ei ole kovin valoisa, jos Lindströmmiläisittäin laitetaan ihminen vetämään puhelinmyyntifirmaan 4kk palkatta ja yhteiskunta maksaa viulut.

http://pastorip.blogspot.fi/2016/04/rakkaudesta-la...

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

"Esimerkiksi Espoon TE-toimiston johtaja Jarmo Ukkonen on suoraan todennut: "Provisiopalkkatöihin annetaan vain vähän työtarjouksia ja niistä neuvotellaan asiakkaan kanssa"."

Jarmo Ukkonen on nykyisin Uudenmaan TE-toimiston johtaja jonka alaisuuteen kuuluu myös Vantaan TE-toimisto.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Kiitos! Lehtiartikkeli, mitä käytin lähteenä, onkin muutaman vuoden takaa.

Pekka Heliste

Keskeinen tavoie on saada työttömille karensseja, se säästää työttömyysmenoja

Toimituksen poiminnat

Sivut