timovaittinen Politiikkaan ja mediaan tarvittaisiin kipeästi maltillista realismia.

Vok:ien henkilökunta rikkoo tietoisesti sisäministeriön toimenpideohjeita

"Maahanmuuttajapuolen telttaleiriin osallistuu käännytystä vastustavien turvapaikanhakijoiden lisäksi myös vastaanottokeskusten henkilökuntaa sekä vastaanottotoiminnassa työskenteleviä vapaaehtoistyöntekijöitä", kertoo  iltalehti (27.2.17).


Sisäministeriön toimenpidesuunnitelma laittoman maassa oleskelun ehkäisyyn ja hallintaan (toimeenpantu 1.1.2017 alkaen), kohdassa Palautusten turvaaminen, mainitaan  hyvin selvästi mm. "vastaanottokeskukset markkinoivat vapaaehtoisen paluun mahdollisuutta aktiivisesti".  Onko joidenkin vastaanottokeskusten työntekijöiden mielestä vapaaehtoisen paluun mahdollisuuden  aktiivista markkinointia sellainen, että osallistutaan aktiivisesti yhdessä laittomasti maassa oleskelevien sekä maasta poistumismääräyksen  saaneiden ulkomaalaisten kanssa heidän palautuksia vastustavaan mielenosoitukseen?   Kyseisten vastaanottokeskusten lukumäärä lienee arvatenkin useampia kymmeniä,  sillä mielenosoitukseen on kyyditetty osallistujia eri puolilla Suomea sijaitsevista vastaanottokeskuksista. 

 

Vastuu mahdollisista virkavelvollisuuden rikkomisesta on tietenkin näiden vastaanottokeskusten johtajilla, missä tällaista toimintaa harjoitetaan. Sisäministeriön tulisikin tuomita  tälläinen toimenpideohjeensa kanssa täysin päinvastainen toiminta, ja jakaa tuntuvia sanktioita sen rikkojille.  Mitä todennäköisimmin, kun laittomien maassa oleskelijoiden mielenosoitusta pyörittävä moottori lakkaisi toimimasta, koko leiri lakkaisi samalla olemasta. Eiku päämäärätietoisesti ja tehokkaasti vaan eteenpäin itse asiassa, ja turhat kapulat pois rattaista. Aivan kuten sisäministeri Risikko samaisessa IL:n jutussa  toteaakin:   

"Ministeri Risikko on vieraillut molemmissa leireissä. Hän sanoo kuunnelleensa tarkalla korvalla molempien ryhmien viestit

- Olen kuunnellut ja kertonut molempiin leireihin, että Suomessa noudatetaan lakia ja toimitaan lain mukaisesti kaikissa tilanteissa. Lainvoimainen käännytyspäätös toimeenpannaan vastustuksesta huolimatta. Poliisilla on toimivalta tässä, Risikko selvittää. "

    

.            

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

24Suosittele

24 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Timo, hyvä blogi sinulta. Olen seurannut videolta Risikon puhetta leirillä.

" Lainvoimainen käännytyspäätös toimeenpannaan vastustuksesta huolimatta. Poliisilla on toimivalta tässä, Risikko selvittää. "

Mutta kun poliisi ei selvitä, ei edes mene tarkistamaan siellä olevien papereita, vaikka siellä yksi on julkisesti esitellyt kielteistä turvapaikkapäätöstään ja kertoo majailleensa leirillä 10 päivää.

En ymmärrä, miten kirkko, SPR ja vokit pystyvät ja saavat toimia Suomen lain vastaisesti!?

On mennyt melko täydellisesti luottamus Suomen viranomaisiin!

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Minulta se luottamus suomen viranomaisiin on mennyt jo 100 prosenttisesti!
Miten muuten voisi ollakaan, kun turvallisesta Ruotsista haalittiin niitä tänne hotellimajoitukseen ja nyt ei panna tikkua ristiin päivänselvien laittomuuksien ja rikosten estämiseksi?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kannattaisi tutustua hieman rasistipalstoja syvällisemmin lainsäädäntöön, niin ei tarvitsisi nolata itseään tällä tavalla.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Mikäli sinulla ei todellakaan ole mitään asiaa, on keskustelu varsin hyödytöntä, eli yrittäisit nyt edes vähän perustella mitä tarkoitat lainsäädännöllä tässä (rasistihössötykset voit rauhassa unohtaa). Liekö linkittämäni maahanmuuton ministerityöryhmän hyväksymä "Toimenpidesuunnitelma laittoman maassa oleskelun ehkäisyyn ja hallintaan", mikä keskittyy siis kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden ihmisten laittomaan Suomessa oleskeluun, sinulle myös "rasistijulkaisu"?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Kannattaisi tutustua hieman rasistipalstoja syvällisemmin lainsäädäntöön, niin ei tarvitsisi nolata itseään tällä tavalla."

Tarkoitatko Scengenin ja Duplinin sopimuksia, joiden mukaan turvapaikkaa on haettava ensimmäisestä turvallisesta maasta? Eli meidän ei edes tulisi käsitellä näitä turvapaikkahakemuksia, vaan palauttaa kaikki siihen ensimmäiseen turvalliseen maahan tai jos sitä ei ole tiedossa, niin siihen maahan mistä tulivatkin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ainakin lainsäädännöstä olisi ollut syytä tarkistaa, mitä siellä sanotaan käsitteellä "virkavelvollisuuden rikkominen".

Rikoslaki 40. luku § 9:

"Jos virkamies virkaansa toimittaessaan tahallaan muulla kuin edellä tässä luvussa tai 11 luvun 9 a §:ssä säädetyllä tavalla rikkoo virkatoiminnassa noudatettaviin säännöksiin tai määräyksiin perustuvan virkavelvollisuutensa, eikä teko huomioon ottaen sen haitallisuus ja vahingollisuus ja muut tekoon liittyvät seikat ole kokonaisuutena arvostellen vähäinen, hänet on tuomittava virkavelvollisuuden rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi."

Olennaiset sanat: "Virkamies", "Virkaansa toimittaessaan", "Virkatoiminnassa noudatettettaviin säännöksiin ja määräyksiin"

Olisiko blogistilla (tai Laitisella) näyttöä, että VOKissa työskentelevä virkaan nimetty virkamies (tuttavallisemmin viranomainen) olisi virkaansa toimittaessaan rikkonut virkatoiminnassa noudatettavia sääntöjä tai määräyksiä?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #16

Ennen varsinaista vastausta yksi kysymys. Olitko sinä se sankari-isä, jonka lapsi joutui maahanmuuttajan pahoinpitelemäksi ja joka siitä huolimatta puolusti tätä maahanmuuttajaa?

Ja sitten vastaukseen, onkin hyvä että otit nuo lakipykälät esille. Kun kansainväliset sopimukset menevät yleisesti ottaen omien lakiemme ylitse, niin Schengenin ja Duplinin sopimusten mukaan viranomaisemme eivät ole toimineet näiden sopimusten velvoittamalla tavalla. eli näyttö virkavelvollisuuden rikkomisesta on täysin aukoton.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Opettelehan kirjoittamaan: Schengen, Dublin. Ehkä sitten on aika syventyä lainsäädäntöön. Alla olevissa kommenteissa onkin opastettu teitä vaahtosuita siitä, mitä tarkoittaa virkavelvollisuus ym. Uskokaa, kun viisaammat teitä neuvovat.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #22

Esa:

"viisaammat" = omasta mielestään viisaammat ?

Viisas, älykäs, sopiva, pätevä ?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #26

Kyllä se Reino sinunkin kommenteistasi paistaa läpi se ihan suoranainen tietämättömyys. Ei ole vaikeampaa olla viisaampi.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #28

Esa:

" Ei ole vaikeampaa olla viisaampi."

Vaikeampaa kuin mikä?

Ja kyllähän sen varmasti huomaa, enkä ole tekeytynytkään viisaaksi.

Toivoisin sinun viisautesi näkyvän paremmin perusteluissasi.

Nyt se ei näy mitenkään.
Paitsi toisten arvosteluna ja snobbailuna.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #22

Voi Esa, sinulle siis yhden kirjaimen puuttuminen on tärkeämpi asia, kuin kymmenet tuhannet laittomasti maassa olevat, joiden kuluihin sinäkin luultavasti joudut osallistumaan. Prioriteettisi ovat yhtä hukassa kuin hallituksellakin.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #27

Markku 'Duplin, Scengen' Laitinen: et pääse tuolla tavalla piiloon. Se ei enää pelasta uskottavuuttasi, päinvastoin.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #29

Ei vaan sinun uskottavuutesi tässä kärsii, koska takerrut sivuasioihin, kun et pääasiasta kykene mitään sanomaan. Mitä ne muuten sanoivatkaan ne Schengenin ja Dublinin sopimukset turvapaikan hakijoista?

Juha Kuittinen Vastaus kommenttiin #31

Se on vaikea sisäistää itse tesktin ajatusta jos takertuu esim. kirjoitus virheisiin, joten lienee turha kysellä häneltä näistäkään sopimuksista.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Meillä VOK:ssa työskentelevillä on ihan normaali sananvapaus ja perustuslailliset oikeudet, eikä meitä voida kieltää osallistumasta mielenosoituksiin.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Jos Pekka Roposella onkin oikeus mielenilmaisuun niin miten on laittomasti maassa olevilla.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Ristiriitaista, varsinaisella työajalla osallistuminen olisi paitsi erittäin epäammattimaista myös täysin moraalitonta toimintaa. Huvikseenko sisäministeriö maahanmuuttovirastolle ja sen alaisuudessa toimiville vastaanottokeskuksille toimenpideohjeita mm. vapaaehtoisen paluun aktiivisesta markkinoinnista tekee?

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Älä puhu potaskaa.
Teillä ei ole mitään sanavaltaa mikä vähänkin on ns "järjestelmäänne" kritisoivaa.
Tiedän useita henkilöitä jotka ovat saaneet kenkää kun ovat suunsa tässä mielessä avanneet.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Paunonen, pyydän, että keskustelet asiallisesti.

On aika ennenkuulumatonta, että poliitikkona ilmoitat toimivasi sananvapautta vastaan. Miksei asianosaisilla olisi oikeutta osallistua kansalaiskeskusteluun?

Onko irtisanominen mielestäsi johdonmukainen seuraus omaan työhön liittyvään keskusteluun osallistumisesta?

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen Vastaus kommenttiin #14

Et ymmärrä lukemaasi.
Missä sanon, että toimin sananvapautta vastaan?
Totesin, että VOKien työntekijöillä ei ole vapaa sana.
Tämä on fakta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #17

Miten voit sanoa faktaksi sitä, ettei ihmisellä olisi työnsä takia oikeutta julkiseen keskusteluun? Eihän tämän kaltaista "faktaa" ole olemassa.

Työhön VOKissa liittyy vaitiolovelvollisuus henkilöitä kohtaan. Sellaisesta keskustelusta nyt ei ole kyse. Yleisessä keskustelussa on toivottavaa, että asiantuntijat kommentoivat ja tuovat esiin asioita, joita yleiskeskustelijat eivät tule ajatelleeksi tai eivät tiedä.

Kyse ei ole yleisesti hyväksytystä faktasta ja minua kiinnostaa tämä vielä: koskeeko tämä tavoittelemasi mielipiteen ilmaisemisen rajoittaminen työhön liittyvässä keskustelussa vain VOKin työntekijöitä vai yleisesti kaikkia työntekijöitä?

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen Vastaus kommenttiin #18

Se mitä sanoin on fakta.
Kohta varmaan vaadit esimerkkejä ja nimiä esiin.
Turhaan. Jokainen ajatteleva ymmärtää miksi.
Samalla kaavalla poliisiviranomaiset eivät voi kertoa totuuksia haittamaahanmuutosta ilman ikäviä seurauksia, ennen kuin eläkkeellä tai lähellä eläkeikää.
VOKien työntekijöiden, samoin kuin muidenkin viranomaisten vaitiolovelvollisuus on laajennettu koskemaan myös vapaa-aikaa, joten argumenttisi horjuu pahasti.
Jankkaaminen kanssasi ei johda mihinkään

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #20

Paunonen on tunnettu huikeana täysmöllinä. Taannoin hän kuvitteli tekevänsä jämerästi politiikkaa kohti vaalivoittoa, kun eteläsavolaiset persut julistivat Ylen alueradion boikottiin ja peräti kieltäytyivät vastaamasta toimittajan kysymyksiin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vapaaehtoista paluuta markkinoimalla lähtee paitsi maahanmuuttaja myös oma VOK-työpaikka.

Rahasta ja omista eduista puolin ja toisin tässä on kysymys.

P.S. Sisäministeri Risikko pysytelköön sisätiloissa kun ei pysty kuin tuuleen huutamaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ovatko vastaanottokeskusten työntekijät ja johtajat todellakin virkamiehiä? Eivätkö vastaanottokeskukset ole yksityisyrityksiä?

Että voi syyllistyä virkavelvollisuuden rikkomiseen, ensisijaisena edellytyksenä on, että on virka. Työpaikka ei ole vielä virka. Toisekseen, jotta virkavelvollisuuden rikkominen voitaisiin katsoa tapahtuneeksi, virassa olevan virkamiehen pitäisi rikkoa virkasopimuksessa määritettyä velvollisuutta.

VOK:in työntekijöiden ja johdon tulee asemansa vuoksi toimia maahanmuuttajien oikeusturvan parantamiseksi. Osallistumista maahanmuuttajien oikeusturvan parantamista vaativaan mielenilmaisuun on vaikea nähdä virkavelvollisuuden rikkomiseksi, vaikka kyseessä olisivatkin viranomaiset.

Mutta ensisijaisesti blogistin tulisi selvittää ennen syytösten esittämistä, ovatko työntekijät ja johto virkamiehiä vaiko työsuhteessa.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Kai, yrität epätoivoisesti takertua epäolennaiseen. Tässä kuitenkin maahanmuuttoon liittyvien yritysten yksityisyys/ julkisuus:

Erittelyn koostumus: Julkiset - Yksityiset
Vastaanottokeskukset 107 - 28
Hätämajoitusyksiköt 22 - 1
Alaikäisyksiköt 37 20 - 0
Nuorten kansanopistot 6 - 1
Yksityismajoitusyksiköt 2 - 0
Kapasiteetti 28 304

Valtaosa on siis julkisia, jolloin kyseessä ovat virat, yksityisellä puolella työpaikat. Eikä rautatien torilla ole kyse mielenosoituksesta, vaan leiriytymisestä. Ja siellä piilottelusta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Reino, blogissa esitettiin vakava syytös virkavelvollisuuden rikkomisesta. Se on oikea rikosnimike, jolle on määritetty rikosoikeudellisia seuraamuksia. Kyse ei ole millään muotoa epäolennainen asia.

Kiitos selventävästä listasta. Julkisia yksiköitä on siis enemmistö. Mutta Reijo, eivät kaikki julkisen puolen työntekijöistä ole virassa. Valtaosa julkisista työpaikoista on työsuhteita. Virkoja on vain virkavastuussa olevilla. Voin kuvitella, että julkisissa vastaanottokeskuksiksissa päätöstentekijät (vastaanottokeskusten johtajat ja heidän varahenkilönsä) ovat virkasuhteessa. Koska listassasi on myös oppilaitoksia, selventäköön tämä asiaa: Kunnan omistamien koulujen päätoimiset opettajat ja rehtorit ovat virkasuhteessa. Kunnan omistamissa koulutusyhtiöissä työskentelevät opettajat ovat puolestaan yleensä työsuhteessa.

Rautatien torin mielenilmaisusta on julkisuudessa puhuttu mielenosoituksena (mm. poliisi/kansanedustajan blogi), leiriytymisenä (Toivanen) ja julkisena protestina (IL). Terminologialla on tässäkin asiassa merkitystä:

Minusta kyse on mielenilmaisusta, jolloin vastuullisena viranomaisena toimii poliisi. Poliisi voisi siis tämän tulkinnan mukaan hajoittaa mielenosoituksen, josta ei ole poliisille asianmukaisesti ilmoitettu.

Jos kyse on leiriytymisestä, poliisilla ei ole suoraan toimivaltaa. Silloin maanomistajan (Helsingin kaupunki) pitäisi pyytää poliisilta apua leirin hajottamiseksi.

Ehkä sinunkin kannattaa jatkossa puhua asiasta leiriytymisen sijaan nimenomaan mielenosoituksena. Silloin asiaa hoitava viranomainen olisi helpoimmin löydettävissä. :)

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #13

Kai:

"Ovatko vastaanottokeskusten työntekijät ja johtajat todellakin virkamiehiä? Eivätkö vastaanottokeskukset ole yksityisyrityksiä?"

Tarkoitin lähinnä tätä sillä epäolennaisella asialla.

Sitä mielenosoitusta kutsutaan enimmäkseen leiriytymiseksi, koska mamu-leirissä myös yövytään. Eli se ON silloin leiriytymistä.

Ja koska sinä seuraavaksi kysyt, mitä lakia he ovat rikkoneet, vastaan jo siihenkin: ensiksikin kahta EU: n lakia vastaan, Dublinin ja Schengenin sopimuksia vastaan.

Suomessa he ovat hakeneet turvapaikkaa ja saaneet siihen hylkäävän päätöksen. Sen jälkeen heillä on ollut mahdollisuus 21 vrk: n aikana hakea muutosta Korkeimmasta oikeudesta. Jos sekin on kielteinen ja he saavat luvan hakea muutosta 14 vrk aikana Hallinto-oikeudelta. Jos päätös ei sielläkään muutu, heidät pitäisi Migrin toimesta ohjata vapaaehtoisen palautuksen piiriin. Vaan kun ei toimi. Nergiltä on näitä ihmisiä kateissa muutamia tuhansia, vaikka hän itse väittääkin tietävänsä jokaisen olinpaikan. Ei vaan tiedä.

Seuraava vastuullinen on ministeri Risikko ja sitä seuraava hallituksen johtajana pääministeri. Vaan kun eivät hoida hommiaan. Poliisi esim. kieltäytyy paperien tarkistuksesta rautatien torin leirillä. Heidän on siis pitänyt saada lakia kiertävä käskytys ylempää - tai sitten poliisi on politisoitunut.

Ja Suomen laki on Suomen laki, jota kaikkien kansalaisten tulisi noudattaa!

http://www.talouselama.fi/uutiset/kaynnissa-on-poi...

Ja niiden jatkamisesta tai hajottamisesta vastaa Helsingin kaupunki. (Pekka Sauri?)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #15

Mistä päättelette, ettei Migri olisi näitä ohjannut vapaaehtoisen palautuksen piiriin? Huomaathan, että puhut vapaaehtoisuudesta? Viranomaisilla ei siis mahdollisuutta velvoittaa heitä palaamaan.

Miten ajattelet, että nämä ihmiset olisivat Nergiltä kateissa? Jos tarkoitat Päivi Nergiä, en usko, että Päivi Nergin tehtäviin kuuluu tuntea jokaista maahanmuuttanutta ja heidän olinpaikkaansa. Ei kai hän oikeasti ole väittänyt henkilökohtaisesti tietävänsä jokaisen olinpaikkaa?

Kuka on antanut määräyksen poliisille tekemään paperien tarkistuksia Rautatien torin leirillä? Ei kai tällaista määräystä ole lakiin kirjattu - tai ministeriön määräykseen? (kokeilepa taas etsiä sieltä Finlexistä) Nuo kommentit lain rikkomisesta ja kiertämisestä olisi syytä esittää tarkemmin. Syytökset on syytä perustella tarkasti ja voimassa olevien säädösten mukaisesti. Uudet, mielikuviin perustuvat, epämääräisen perusteettomiksi jäävät vihjailut eivät keskustelun tasoa edelleenkään nosta.

Olemme sentään yhdessä asiassa yksimielisiä: Suomen Laki on Suomen Laki. Niinpä virkavelvollisuus koskee lain mukaan yksinomaan virkamiehiä. Minä en ole virkamies, joten minua ei voida virkavelvollisuuden rikkomisesta syyttää, ellen sattuisi virkaan pääsemään.

Kommentoin tuota linkkaamaasi uutista US:n puolella. Minusta poliisi menee asiassa piiloon kaupungin selän taakse. Jos kyse on mielenosoituksesta, kuten ylikomisario leireilyä kutsuu, sen hajoittaminen on suoraan poliisin toimivallassa. Ihmettelin jo aiemmin, miksei poliisi ryhdy asiassa toimeen.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #21

Kai, tässä hieman käytännön faktaa palautuksista. Poliisi urakoi nyt tosissaan lainvoimaisen käännytyspäätöksen saaneiden henkilöiden poistamiseksi Suomesta. Tammikuun aikana poliisi poisti maasta kaikkiaan 419 käännytyspäätöksen saanutta ulkomaalaista. Heistä vajaa puolet eli 187 lähti vapaaehtoisesti, loput poistettiin pakkotoimin. Vuoden ensimmäisen kuukauden aikana täytäntöön pantujen käännytysten määrä on kaksi kertaa suurempi kuin viime vuonna yhteensä. Poliisi toimii maastapoistamisissa nyt tehokkaasti, kiittelevät säilöönottokeskusten johtajat.

Lainvoimaisen käännytyspäätöksen saaneet henkilöt pyritään poistamaan maasta ensisijaisesti vapaaehtoisen paluujärjestelmän avulla. Mikäli vapaaehtoinen lähtö ja sen yhteydessä myönnettävä paluuraha eivät houkuttele, poistaa poliisi laittomasti maassa olevat henkilöt saattaen tai valvoen pakolla. Tällä hetkellä esim. Irakiin tehdään yksittäisiä pakkopalautuksia, yleensä 2-4:n poliisin saattamana, viikoittain vähintään muutamia. Lisäksi Suomi ja Irak neuvottelevat parhaillaan palautussopimuksesta, jonka tarkoitus on helpottaa näitä vastentahtoisia palautuksia (toivottavasti sopimus syntyisi pian).

.

Komisario Liisa Lintuluoto tietää kolmenkymmenen vuoden poliisikokemuksella, että jyrkkäkin vastarinta laantuu, kun tarjolla on rahaa ja ilmaiset lentoliput. Kotiinpaluurahan määrä vaihtelee maan mukaan 200 eurosta 1000 euroon. Esimerkiksi Venäjälle paluuraha on 200 euroa ja Irakiin ja Afganistaniin 1000 euroa.

- Etukäteen saatetaan puhista, ettei lähdetä yhtään mihinkään. Sitten kun poliisit tulevat hakemaan odotellaankin jo kiltisti kravatti kaulassa ja matkalaukut pakattuna kotimatkaa, ulkomaalaispoliisin komisario Liisa Lintuluoto naurahtaa.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/201702242200076467...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #24

Minusta viranomaisille ja ministereille pitää antaa myös tunnustusta. Poliisit tekevät parhaansa toimissaan.

Itse asiassa muutamat kommenttini koskivat sitä, että syytit viranomaisia ja työntekijöitä. Jos olisit puhunut edes epäsopivasta käytöksestä, arvosteluasi olisi voinut pitää asiallisena. Pidin rikollisesta toiminnasta tai laittomuuksista syyttämistä oli liian provokatiivisena.

Ylwisesti pakolaistilanne on Suomessa hoidettu hyvin. Minusta Suomella olisi toki ollut edellytyksiä parempaankin. Lainsäädäntöä on tiukennettu liikaa. Turvapaikan saaneiden perheiden yhdistämisestä on tehty tarpeettoman vaikeaa.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Kai, kanssasi on turha jankata sillä sinä pyörittelet asioita ilman sitäkään vähää perustelua kuin minä. Oman agendasi mukaan.

Mutta pitää sinulle antaa tunnustakin. Keskustelet asiallisesti, etkä vedä heti esiin natsi- tai rasismikorttia. :D

Kyllä Päivi Nerg on suuressa uhossaan kehunut tietävänsä (silloin alkuaikoina v. -15) jokaisen turvapaikan hakijan olopaikan - vaan ei kehu enää! Vaan enpä jaksa kaivella linkkiä niin kaukaa. Usko tai ole uskomatta.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/211532-paivi-nerg...

Ja jos sanot minun perustelujani epämääräisiksi vihjailuiksi, mikään ei estä sinua etsimästä ja esittämästä eksakteja faktoja.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Reino, en heiluttele mielelläni mitään kortteja. Ja hyväksyisin niin Timon kuin sinunkin näkökantasi, jos puhuisitte laittomuuksien sijaan epäasiallisesta toiminnasta.

Ja Reino, palautan kehun takaisin. Pidän sinua rehellisenä ja aitona keskustelijana.

Minä en missään nimessä syytä sinua valehtelusta. Itselläni ei ole faktaa, jolla väitteesi voisin kumota enkä koe sellaisen etsimiseen mitään tarvetakaan. Uskon täysin, kun sanot Nergin sanoneen jotain noin päätöntä. Jokainen ymmärtää tuollaisen väitteen olleen jo tuolloin Nergiltä täysin perätöntä puhetta. Kenelläkään ei voi olla tarkkaa tietoa jokaisen turvapaikkaa hakeneen olinpaikoista. Ei voinut olla vuonna 2015 eikä tänäänkään.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Laittomasti maassa oleskeleva vs. "paperiton".
Sisäministeriön toimenpidesuunnitelma, suora lainaus: "Laittomasti maassa oleskelevilla tarkoitetaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita henkilöitä, joita ei pystytä palauttamaan, eivätkä he poistu maasta itsenäisesti ja jotka katoavat tai poistetaan vastaanottojärjestelmän piiristä. Tällöin ulkomaalaisella ei ole oikeutta oleskella Suomessa. Tässä yhteydessä yleisesti käytetyn termin "paperittomat" käyttöä tulee välttää".

Miksei suomalainen valtamedia halua puhua asioista niiden oikeilla termeillä, vaan pääsääntöisesti se täysin tarkoituksellisesti vääristelee sanoja eli käsitteitä mieleisekseen, omaa poliittista agendaansa ja monikulttuurisuuden ideologiaa palvelemaan. Laittomasti maassa oleskeleva on laittomasti maassa oleskeleva (EI "paperiton"), ja sen toteaminen ei liity millään tavoin ihmisarvoon, ts. tee ihmisestä laitonta kuten monille suvakeille on tyypillistä asiaa vääristellä ja selittää.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #32

Emme ole puhuneet laittomista maassa olevista, vaan siitä, ovatko VOKin työntekijät syyllistyneet rikoslain rikkomiseen, kuten blogitekstissäsi vihjaat (virkavelvollisuuden rikkominen, Rikoslaki 40. luku § 9).

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #35

Eos. ovatko syyllistyneet. Ja siksi kirjoitinkin "mahdollisista virkavelvollisuuden rikkomisesta...". Pointti oli, että sisäministeriön tulisi tilanteeseen puuttua, ja tuomita tällainen toimenpideohjeensa kanssa täysin päinvastainen toiminta, vaihtoehdot ovat sisäinen sanktio tai rangaistusvaatimus.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #36

Tutkittaessa olisivatko voineet syyllistyä virkavelvollisuuden rikkomiseen, olisi ensin selvitettävä, ovatko nämä VOKin työntekijät virka- vai työsuhteessa. Rikoksesta syyttäminen, vaikka ehdollisestikin, on kovin raskas keskustelun käynnistäjä. VOKin työntekijä ei minun nähdäkseni voi millään syyllistyä rikokseen, vaikka osallistuisikin maahanmuuttajien käännyttämistä vastustavaan mielenosoitukseen.

Itselleni tällainen kielenkäyttö on kovin vieras: heität epäilyksiä mahdollisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta (rikos). Itse käytin kommentissani termiä "laiton", kun tarkoitin tätä heittämääsi epäilystä rikoksesta. "Laiton" on minun terminologiassani tarkoittanut samaa kuin "rikollinen" toisin sanoen "lakia rikkova".

Sinä puolestasi käytät sanaa "laiton", kun kuvaat tilannetta, jossa toiminta tai tilanne ei ole laissa kuvatun mukainen. Sinun terminologiasi mukaan esimerkiksi polkupyörän työntäminen jalkakäytävällä, vaikkapa kumin puhjettua, on "laitonta".

Paperittomana maassamme oleva kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut ei syyllisty rikokseen, vaikka oleileekin maassamme ja vaikkei suostuisikaan viranomaisen ehdottamaan vapaaehtoiseen palaamiseen.

Minusta tuo terminologinen eroavuus on ihan hyväksyttävä. Voin itsekin käyttää termiä laittomasti maassa oleva, kunhan tuota laittomuus-termiä ei tarkoituksellisesti sekoiteta myöhemmässä keskustelussa rikolliseen toimintaan.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Kai, kiitos sinulle positiivisesta sävystä kommentissasi. Minä tarkoitan sekä epäasianmukaista, että laitonta. Riippuen siitä kenen kannalta asioita katsoo.

Paperittomien kannalta katsoen se on laitonta, Migrin kannalta katsoen ainakin epäasiallista - osin myös laitonta.

Toivotan sinulle jatkuvaa menestystä elämässäsi. Ja terveyttä!

Toimituksen poiminnat

Sivut