timovaittinen Politiikkaan ja mediaan tarvittaisiin kipeästi maltillista realismia.

Perussuomalaisista loikkanneet katsotaan puolueesta erotetuiksi

Perussuomalaiset rp:n omien sääntöjen mukaan toiminta puolueen vahingoittamiseksi on puolueesta erottamisen peruste.

 

Uusi puheenjohtaja vahvisti sanoin työmiehen tuumaustunti -ohjelmassa tänään iltapäivällä juuri, että perussuomalaisten omasta eduskuntaryhmästä eroaminen muuksi eduskuntaryhmäksi, voidaan katsoa puoluetta vahingoittavaksi toiminnaksi.

 

Puheenjohtaja Halla-Aho  totesi ykskantaan myös, että perussuomalaisilla voi olla vain yksi eduskuntaryhmä!  Selvähän se.

 

Loikanneet eivät siis ole kohta enää perussuomalaisia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Koska perusteet erottamisella kaiketi on olemassa, niin Soinilla on varmasti paljon nieleskeltävää, mikäli erottamisensa puolueesta voidaan todella näin nopealla, helpolla ja yksinkertaisella tavalla toteuttaa.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Vain 10 päivää sitten Soini vertasi loikkaria Juudakseen – ”Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta on mieletön”

Soini kirjoitti verkkosivuillaan vielä 10 päivää sitten loikkareista kavaltajana.

Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta on mieletön. Se oli Juudas, en minä, joka meni ja hirtti itsensä, Soini muotoili ”plokissaan”.

– Pidän loikkareita luusereina. Siksi ajoin hallitusneuvotteluissa läpi niin sanotun seteliselkärankaisten rappiopykälän kumoamisen, Soini kirjoitti tuolloin.

Hän viittaa rappiopykälällä niin sanottuun Lex Vennamoon, jonka Soini poistatti vuonna 2015. Nyt eduskuntaryhmästä irtautuva ryhmä ei voi viedä mukanaan osuutta puoluetuesta.

[ http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005252617.html ]

.

Kas näin viuhuu takki ja takki viuhuu näin: Tänään tiistaina Soini päätti kuitenkin irtaantua perussuomalaisten eduskuntaryhmästä.

Juudas kavaltaja totta tosiaan, kuten itse itseään vertasi.

Käyttäjän Tarsier kuva
Tatu Simanen

Eikö puheenjohtaja joka taikoo parissa päivässä suuresta hallituspuolueesta pienen oppositiopuolueen ole vahingoittanut puoluetta? Tulisiko Halla-aho erottaa?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Kuka tai mikä puheenjohtajan voisi erottaa? Puoluehallituksen, mikä erottamisista päättää, puheenjohtajana on puolueen puheenjohtaja..

Juhani Vehmaskangas

Eiköhön tuohon päde ihan yleiset jääviyssäännökset jolloin tuollaisessa tilanteessa puheenjohtajana toimisi varapuheenjohtaja tai tilapäisesti puheenjohtajaksi valittu henkilö.

Siihen en ota kantaa onko Halla-Aho, tai joku muu, vahingoittanut persujen toimintaa. En ota kantaa siihenkään pitäisikö joku erottaa.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #6

Hyvä lisäys, tietysti puheenjohtaja voidaan erottaa myös. Perussuomalaisten säännöissä maininta, että puoluehallitus on yhdistyslain mukainen puolueen hallitus, ts. jäsenen erottamisesta päättää yhdistys kokouksessaan.

Yhdistyslaki, 3 luku 14-15§

14 §

Yhdistyksestä erottaminen

Yhdistys voi erottaa jäsenen säännöissä mainitulla erottamisperusteella. Yhdistyksellä on kuitenkin aina oikeus erottamiseen, jos jäsen:

1) on jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut;

2) on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä; tai

3) ei enää täytä laissa tai yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja.

15 §

Erottamismenettely

Jäsenen erottamisesta päättää yhdistys kokouksessaan, jollei säännöissä ole toisin määrätty. Päätöksessä on mainittava erottamisen syy. Jäsen ei ole yhdistyksen kokouksessa esteellinen äänestämään itseään koskevasta erottamisasiasta.

Ennen päätöksen tekemistä asianomaiselle jäsenelle on varattava tilaisuus selityksen antamiseen asiassa paitsi milloin erottamisen syynä on jäsenmaksun maksamatta jättäminen.

Jos erottamisesta sääntöjen mukaan päättää hallitus, voidaan säännöissä määrätä, että jäsenellä on oikeus saattaa erottaminen säännöissä määrätyssä ajassa yhdistyksen kokouksen ratkaistavaksi.

Säännöissä voidaan määrätä, että yhdistys voi katsoa jäsenen eronneeksi yhdistyksestä, jos jäsen on jättänyt jäsenmaksunsa säännöissä määrätyn ajan maksamatta.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Kyseinen sääntöpykälä tässä:

Perussuomalaiset rp:n säännöt

7§ JÄSENEN EROTTAMINEN

Puoluehallitus voi päätöksellään erottaa puolueen jäsenen jollakin seuraavista erottamisperusteista:

.
.

– Jäsen on menettelyllään puolueessa tai sen ulkopuolella vahingoittanut puoluetta.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

btw. IL:n jutussa (13.6.2017 17.32) todetaan ilmeisen virheellisesti:
"Perussuomalaiset kokoustivat aamulla, ja kertoivat alkuiltapäivästä, että 20 puolueen kansanedustajaa on eronnut puolueesta ja jatkaa eduskunnassa Uusi vaihtoehto -ryhmänä".
[ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706132200205... ]

Eiväthän he puolueesta ole siinä yhteydessä eronneet - vain sen eduskuntaryhmästä! Tokiu he mielellään olisivat voineet erota samalla puolueestakin, edessä se (virallinen kirjallinen erottamispäätös) heillä kuitenkin on, vaikkakin puheenjohtaja Halla-ahon tulkinnan mukaan ex-puheenjohtaja Soini ja muut kapinalliset ovat jo nyt (käytännössä) eronneet puolueestakin.

Toimituksen poiminnat

Sivut